joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Porci din județ cu pestă, în tranzit prin Mehedinți spre Dolj

47 de purcei, a căror proveniență era județul Bihor, județ afectat de pesta porcină africană, și care urmau să ajungă în județul Dolj, au fost găsiți în autovehiculul unui bărbat, de polițiștii mehedințeni.

În urma depistării acestui transport ilegal, prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea, a convocat de urgență Centrul Local de Combatere a Bolilor și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în vederea analizării situației și luării măsurilor legale.
“Autovehiculul și purceii au fost predați laboratorului Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Mehedinți și conform legii, D.S.V.S.A. Mehedinți a propus centrului local și comitetului județean pentru situații de urgență aplicarea procedurilor prevăzute pentru animale provenite din zona roșie, eliminând astfel orice risc de transmitere a virusului în județ. Cu unanimitate de voturi proiectul hotărârii a fost adoptat, D.S.V.S.A. Mehedinți, ca instituție specializată și dotată material pentru asemenea intervenții, fiind împuternicită să o ducă la îndeplinire”, au transmis reprezentanții Prefecturii Mehedinți.

Potrivit acestora, prefectul Nicolae Drăghiea a atras din nou atenția instituțiilor cu atribuții să rămână în alertă maximă și readuce în fața opiniei publice pericolul creat de acest virus, precizând totodată, că acțiunile de depistare a nerespectării legii, dublate de măsurile drastice luate, vor continua până la eliminarea definitivă a pericolului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica