miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Justiţiei anunță astăzi propunerea pentru şefia DNA

Tudorel Toader, va anunţa joi, la ora 13,00 propunerea pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie după care propunerea este transmisă Secţiei pentru procurori din CSM, pentru avizul consultative.

Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui României în vederea numirii în funcţia de conducere.

Şase procurori au fost admişi la selecţia pentru conducerea DNA şi au susţinut interviurile luni şi marţi cu ministrul Justiţiei sunt: Sorin Armeanu – prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, Andrei Bodean – procuror la DNA Constanţa, Adina Florea – procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Nicolae Lupulescu – procurorul militar, Gabriela Scutea – fost procuror general adjunct al României şi Paula-Nicoleta Tănase – procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

Politica