vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ABA Jiu continuă monitorizarea şi acţiunea de pompare a apei în zona Preajba

Administraţia Bazinală de Apă Jiu a continuat pe tot parcursul zilei de ieri monitorizarea şi acţiunea de pompare a apei clare, curate, din groapa săpată, impermeabilizată cu geotextil, la punctul de la Preajba şi dirijarea acesteia în aval.

Aşa cum s-a stabilit la începutul acestei săptămâni, începând din cursul zilei de 28.08.2018, echipa de intervenţie a G.F.R.S.A. a preluat atât monitorizarea, cât şi intervenţia la barajul acumularii Preajba I, în cazul eventualelor creşteri de debite provenite din precipitaţii, care pot antrena irizaţiile de biodiesel, pentru a nu produce efecte negative în pârâul Preajba, aval de primul baraj al lacului de acumulare Preajba I.

Deşi s-a stabilit ca G.F.R.S.A. să acţioneze şi să răspundă pentru toate efectele produse de biodiesel începând cu data de 28.08.2018,  A.B.A. Jiu a continuat monitorizarea şi intervenţia cu 3 salariaţi pe tot parcursul zilei, cât şi pe timpul nopţii, alături de un muncitor din partea G.F.R.S.A.

Policlinica Buna Vestire Craiova

S-a refăcut stocul de materiale absorbante necesare în eventualitatea producerii unei creşteri de debit şi/sau antrenarea unei noi cantităţi de biodiesel deversat în aval de barajul Preajba I, situaţie în care, echipei G.F.R.S.A. i s-a trasat ca măsură să intervină şi să anunţe cu celeritate evenimentul la dispeceratul A.B.A. Jiu.

GFR, prin firma de construcţii, a continuat pe tot parcursul zilei de 28.08.2018, lucrările de amenajare, sub podul de cale ferată de la Cârcea, a platformei necesară amplasării macaralei de 600 tone, în vederea îndepărtării vagoanelor căzute.

La recomandarea A.B.A. Jiu, G.F.R. a înlocuit barajele absorbante (din geotextil), localizate la gropile din aval de barajul acumulării de la Preajba, şi a împrăştiat o nouă cantitate de material absorbant. Totodată, G.F.R.S.A. a procedat la fel, şi în cazul barajelor absorbante de la podul rutier DN6.

Politica