sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Orient Express: locomotiva s-a stricat în România, iar traversarea lentă a ţării a dat graficul peste cap

În drumul său de la Paris la Istanbul, celebrul tren Orient Express a avut probleme cu locomotiva şi întârziere mare în timpul traversării ţării noastre. Trenul a ajuns în Bucureşti cu două ore şi jumătate mai târziu decât arăta graficul și asta din cauza resticțiilor de viteză, defecţiunilor apărute la locomotiva CFR, dar şi a lucrărilor care nu se mai termină sau nu se fac deloc.

Trenul a pornit pe 24 august din Paris. Cei mai mulţi turişti sunt britanici şi americani, iar călătoria este pentru cei care vor să vadă cum se călătoarea în mare stil acum un secol, în Epoca de Aur a trenurilor.

În țara noastră, trenul opreşte în staţiunea Sinaia, unde sunt vizitate Castelul Peleş şi Mănăstirea Sinaia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Orient Express, Regele Trenurilor, a început prima călătorie în octombrie 1883. Tras de o locomotivă cu aburi, trenul a plecat de la Paris, a traversat Alpii, a trecut prin Budapesta şi Bucureşti şi s-a oprit la Constantinopol.

De-a lungul timpului, trenul a purtat tot felul de personaje, de la celebrităţi, la indivizi consideraţi dubioşi. Anii ’20 au fost perioada în care Orient Express s-a bucurat de maximă popularitate. Pornind de la poveştile care înconjurau acest tren şi pe călătorii lui, în acea perioadă celebra autoare Agatha Christie a scris romanul de success „Crima din Orient Express”, care, ulterior, a fost ecranizat.

Politica