joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Demetrian vrea reinternalizarea serviciilor de hrană și pază de la SJU Craiova

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Craiova, Alin Demetrian, vrea să scadă cheltuielile cu serviciu de hrană și cel de pază. Nu prin reducerea porțiilor, ori a personalului, ci prin internalizarea acestor servicii. Măsura ar urma să fie implementată de anul viitor.
Contractele cu firmele care asigură cele două servicii expiră în următoarele luni, a precizat managerul, joi, în cadrul unei conferințe de presă. „Contractul privind serviciul de hrană va înceta, prelungit deja peste măsură, la 01 ianuarie 2019. Era în vigoare de șapte sau opt ani. Facem toate demersurile pentru ca el să fie internalizat. Suntem aproape obligați să facem acest pas pentru că acest contract nu mai poate fi prelungit sub nicio formă. Cel de-al doilea serviciu externalizat este și cel de pază. În această situație, contractul se încheie pe 31 decembrie 2018. Eu am făcut propunerea către Ministerul Sănătății privind reinternalizarea serviciilor. Actualele facturi sunt mari și de aceea am luat în calcul serviciul de pază realizat prin forțe proprii. Ar fi mult mai ieftin. Vom solicita o modificare de structură a personalului și prin memorandum, prin hotărâre de Guvern, vom rezolva problema. Este singura cale, nu una ușoară, dar financiar vorbind lucrurile ar sta mult mai bine”, a declarat Alin Demetrian, managerul SJU Craiova.
În privința firmei de pază, mulți aparținători ai pacienților unității spitalicești au reclamat, de-a lungul timpului, faptul că au plătit paznicilor câțiva lei pentru a-i lăsa să intre pe secții, ori s-au plâns de comportamentul acestora, unii agresând fizic persoane care au intrat în spital.
Pe de altă parte, Alin Demetrian, managerul SJU Craiova, a afirmat că autospeciala pentru depistarea cancerului de col uterin repartizată spitalului va deservi întreaga regiune. Unitatea mobilă urma să ajungă noaptea trecută la SJU Craiova.
„Voi face toate demersurile pentru ca această autoutilitară să circule, nu să stea în curtea spitalului și să fie ștearsă de praf. Aceasta este o unitate mobilă de depistare precoce a cancerului de col uterin cu ajutorul căreia ne dorim să facem în toată regiunea județului Dolj o campanie de depistare precoce a acestui tip de cancer. Această campanie ar aduce un mare beneficiu pacientelor din această regiune. Mă voi ocupa ca această autoutilitară să nu fie o piesă de muzeu, ci să fie folosită la maxim”, a explicat Alin Demetrian.
UPU încă în lucru
Alin Demetrian a vorbit și despre stadiul lucrărilor de la Unitatea de Primiri Urgențe, afirmând că va mai dura până ce va putea fi dată în folosință.
„Există o minută care datează din aprilie anul acesta care stabilea că, din momentul în care au toate planurile, este vorba despre trei luni în care să se predea spațiul pe care l-au avut în lucru. Voi urmări împreună cu echipa de la Consiliul Județean dacă acest termen va fi respectat. Această finalizare este doar o etapă, pentru că în spațiile care sunt gata construite vor fi mutate părțile din vechiul UPU, iar la râandul lor spațiile acestea vor intra în renovare. Nu este chiar linia de finiș pentru această unitate de primiri urgențe. Este doar o etapă prin care o parte din spațiile nou construite vor fi date în folosință pentru a putea muta cabinetele actuale și ceea ce deja funcționează,  astfel încât tot ceea ce înseamnă actuala unitate de primiri urgențe să intre în renovare. Este un proces complicat și avem nevoie de răbdare din partea pacienților noștri. Să nu creadă că dacă se finalizează acutala etapă, asta înseamnă că se finalizează lucrările acolo”, a mai declarat managerul Spitalului Județean.

Politica