vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

BAC 2018. Elevele de 10, premiate de CJ Dolj

Cele două eleve din Craiova care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat vor fi premiate de Consiliul Județean Dolj, cu câte 1.500 lei, măsura fiind considerată un semn de apreciere față de cele două tinere, cât și un impuls pentru viitorii candidați la testul „maturității”.

Decizia a fost adoptată, joi, în ședința Consiliului Județean (CJ) Dolj. Președintele CJ, Ion Prioteasa, a informat că liberalii din consiliu au depus o solicitare în acest sens, dar și că instituția pregătea deja un astfel de proiect.

„Ieri colegii liberali au făcut o cerere prin care doreau să pună la ordinea de zi un proiect de hotărâre prin care să premiem elevii care au obținut rezultate deosebite la bacalaureat. Același lucru aveam și noi în pregătire. Propunerea colegilor noștri liberali este mai amplă nu putem să o abordăm în acest moment. Acordăm niște bani unor copii care chiar au făcut performanță”, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Liberalii ar fi vrut însă ca și elevii care au obținut media 10 la examenul de capacitate, 24 la număr, dar și a altor copii excepționali, să fie premiați.

„Grupul consilierilor PNL a propus Consiliului Județean Dolj: 1. Premierea olimpicilor doljeni, mai exact, stabilirea unui sistem de premiere a elevilor din unitățile de învățământ din județul Dolj, care au obținut rezultate deosebite la fazele județeană, națională și internațională ale Olimpiadelor Școlare, precum și a profesorilor coordonatori; 2. Premierea elevilor care au obținut media generală 10 (zece) la examenul de Evaluare Națională. Vor fi premiați elevii din unitățile de învățământ din județul Dolj care au obținut media generală 10 (zece) la Examenul de Evaluare Națională; 3. Premierea elevilor care au obținut media generală 10 (zece) la examenul de Bacalaureat. Vor fi premiați elevii din unitățile de învățământ din județul Dolj care au obținut media generală 10 (zece) la Examenul de Bacalaureat. Rămâne ca la nivelul aparatului tehnic al Consiliului Județean să se găsească posibilitățile materiale și, împreună, să stabilim un cuantum în funcție de buget”, a declarat consilierul județean Alexandru Gîdăr, în cadrul unei conferințe de presă susținută, miercuri, la sediul PNL Dolj.

Cele două eleve din județul Dolj care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat în acest an sunt Iulia Roșu, absolventă a Colegiului Național „Elena Cuza”, și Mădălina Georgiana Putere, absolventă a Colegiului Național „Frații Buzești”.

Politica