sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dezastru în Parcul Național Cozia și Ocolul Silvic Călimănești, după o furtună

Peste o mie de hectare de păduri administrate de Direcția Silvică Vâlcea au fost afectate, la mijlocul lunii iunie, de o puternică furtună în zonele de deal și munte, pe raza Ocolului Silvic Călimănești și pe cea a Parcului Național Cozia, arată Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Furtuna puternică, cu vânt de peste 80 de kilometri pe oră, a provocat doborâturi și rupturi pe suprafețe concentrate sau dispersate pe 1.033 de hectare de păduri administrate de Ocolul Silvic Călimăneși și alte 14,68 hectare în zona de protecție integrală a Parcului Național Cozia, spun reprezentanții Regiei.

Specialiștii Romsilva au finalizat evaluarea pagubelor cu ajutorul dronelor și a aplicației ARC GIS. Ei au constatat că volumul afectat de doborâturi și rupturi este de 7.318 de metri cubi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Accesul în zonă este dificil, în teren accidentat, numeroși arbori doborâți blocând căile de comunicații. Direcția Silvică Vâlcea urmează să degajeze arborii doborâți și va reîmpăduri toate zonele afectate în cel mult doi ani, conform normelor silvice.

Direcția Silvică Vâlcea din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva administrează, prin intermediul celor 9 ocoale silvice, 93.705 hectare păduri de stat și asigură servicii silvice pentru alte 39.183 de hectare de păduri.

Politica