Conecteaza-te cu noi

Oltenia

Învinsă la scor de tenis, în retur

Publicat

pe

După 5-0 în Banat, campioana Ligii a IV-a Mehedinți a suferit un eșec și mai drastic în jocul retur

Deși deznodământul „barajului” pentru promovare dintre campioanele județene de la Timiș și Mehedinți fusese scris încă manșa tur, pe care ACS Dumbrăvița a câștigat-o cu 5-0, echipa din Banat a vrut să risipească orice urmă de suspans, dacă mai era cazul, de la primele secvențe ale partidei de la Șimian.

Cu un picior în Liga 3, oaspeții au deschis scorul în minutul 10, când Florin Nanu a fost agățat în careu de portarul Adrian Nedelcea. Tot fostul jucător de la ACS Poli Timișoara a pus balonul la punctul cu var și a marcat, lejer, din penalty. În minutul 29, ACS Dumbrăvița a majorat avantajul, prin Dacian Bîrză, care a înscris din interiorul careului, după o combinație cu coechipierul său din ofensivă, Dan Silaghi-Perju. Oaspeții au mai avut și 2 goluri anulate, pe motiv de ofsaid, la reluările lui Bogdan Centea (‘4) și Laurențiu Telescu (‘18), în timp ce campioana Ligii a IV-a Mehedinți, ACS Viitorul Șimian, a replicat, periculos, doar prin Mădălin Mătăsăreanu (‘27) și Andrei Enea (‘33).

Începutul părții secunde  a fost echilibrat, dar, pe final, gazdele au picat fizic și au mai scos balonul din propria poartă, în alte 4 rânduri.

Viitorul Șimian a primit al treilea gol al partidei în minutul 70,  când Robert Văcuță l-a faultat în careu pe Silaghi-Perju și căpitanul Laurențiu Telescu a trimis balonul sub transversală, de la 11 metri. S-a făcut 4-0 peste alte 8 minute, după ce fundașul dreapta Adrian Ștefan i-a pasat în careu lui Dejan Pecarov și atacantul intrat pe teren de câteva momente a înscris din 8 metri. Fostul prim-divizionar a revenit astfel cu gol pe gazon, după o absență  de 3 luni, cauzată de o mai veche accidentare.

Când părea că Dumbrăvița va câștiga printr-o nouă ”manita”, așa cum o făcuse în meciul tur, Ovidiu Oancea a decis că suna mai bine un set la 0 și a marcat, în minutul 90, al șaselea gol al echipei sale, spre dezamăgirea oltenilor, care nu ar fi anticipat un asemenea scor drastic, pe teren propriu. De altfel, nici antrenorul Sorin Bălu nu se aștepta ca echipa sa să câștige de o asemenea manieră “dubla” cu Viitorul Șimian, chiar dacă era favorită certă, ținând cont de diferența de lot și buget dintre cele două combatante.

„Am fost net superiori, în ambele manșe. Sincer, nu mă așteptam la o diferență de 11 goluri, după ce i-am văzut pe adversari la câteva jocuri din Liga a IV-a Mehedinți, dar lotul nostru și condițiile foarte bune de care beneficiem ne-au dus în Liga 3. În noul sezon, sper să obținem cât mai multe victorii și să încheiem campionatul cât mai sus. Cu siguranță, vom fi în partea superioară a clasamentului”, a declarat Bălu, la finalul jocului.

Dacă Timișul a mai promovat o echipă, Mehedințiul rămâne cu regretul că nu va avea nici sezonul viitor vreo reprezentantă în ligile naționale.

„Prea multe nu sunt de spus, după această partidă. Ne-am fi dorit mai mult, măcar pe teren propriu. Din păcate, Mehedințiul nu va avea nici în noul sezon echipă la Liga 3, dar, dacă vom câștiga și viitorul sezon campionatul județean,  vom încerca să fim pregătiți din toate punctele de vedere, pentru a promova. Sperăm să fi învățat ceva din acest baraj”, a spus căpitanul Mihai Schintee. Acesta s-a ocupat de pregătirea echipei în ultimele săptămâni, după ce Dorel Stoica, adus în iarnă, a decis să se despartă de Viitorul Șimian.

ACS Viitorul Șimian – ACS Dumbrăvița 0-6 (0-2)

Marcatori: Florin Nanu (‘10 – pen.), Dacian Bîrză (‘29), Laurenţiu Telescu (‘72 – pen.), Deian Pecarov (‘78), Raul Briciu (‘84), Ovidiu Oancea (‘90)

 

Șimian: Nedelcea – Văcuţă, Ţurai, Ciobanu, Pătrașcu (‘31 Bologa) – Lăcustă, Schintee (cpt), Stanciu, Mătăsăreanu – Zamfir (‘78 Zaharescu), Enea (Dudău). Antrenor: Mihai Schintee

 

Dumbrăvița: Mikloş – Ştefan, Telescu (cpt.), Gălan, Szalkai – Briciu, Stancu (‘58 Oancea), Centea, Nanu (‘71 Filimon) – Silaghi (‘75 Pecarov), Bîrză (‘67 Rus). Antrenor Sorin Bălu

 

Arbitru: Dragoş Piriu (Curtea de Argeş); Asistenţi: Răzvan Claudiu Tudor şi Romeo Popa (ambii din Craiova).

Stadion “Ion Floricică” (Șimian), spectatori 400.

Continue Reading