luni, aprilie 22, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aripi de lumină în Galeriile „Cromatic“

Miercuri, 13 iunie 2018, de la ora 14:00, craiovenii sunt invitați în Galeriile „Cromatic“ să-i cunoască pe copiii care au lucrat de zor în atelierele „Ca la țară“ și „Să ne împrietenim cu muzica“, începând din februarie anul acesta. Oaspeții se vor înfrupta din gogoși picate.

Timp de cinci luni, micii meșteri au reinventat și construit din hârtie și cartoane case țărănești, au adus pe planșe secvențe din natură, din gospodăria omului de la sat, dar s-au răsfățat și cu armonii muzicale.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj a continuat astfel și în acest an colaborarea cu Arhiepiscopia Craiovei și a mediat întâlnirea copiilor din cadrul Centrului „Aripi de Lumină“ cu muzica și îndeletnicirile satului tradițional.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cele două ateliere s-au desfășurat în perioada 16 februarie – 8 iunie 2018, de două ori pe lună, în zilele de vineri, în Galeriile „Cromatic“, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj.

În cadrul atelierului „Ca la țară“ copiii au putut descoperi frumusețea gospodăriei tradiționale, obiceiurile și specificul vieții la țară.

Atelierul „Să ne împrietenim cu muzica“ le-a făcut cunoștință cu notele muzicale, i-a inițiat în teoria muzicii și solfegiu.

Politica