Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Gutău: La Zilele Râmnicului, premiere mult apreciate de comunitatea locală

Publicat

pe

A fost sărbătoare, la sfârșitul săptămânii, în municipiul Râmnicu Vâlcea, iar primarul Mircia Gutău spune că ediţia de anul acesta a manifestărilor dedicate primei atestări documentare a Râmnicului a adus o serie de premiere mult apreciate de comunitatea locală.

Edilul a precizat, într-o declarație de presă, că sărbătoarea celor 630 de ani de la prima menţionare a numelui Râmnic” într-un hrisov dat de Mircea cel Bătrân s-a reîntors, după mai mulţi ani, în Scuarul botezat după marele Domnitor.

Printre evenimentele culturale organizate în perioada 18-20 mai s-a numărat şi Festivalului Filmului European, adus la Râmnic de Institutul Cultural Român, fapt care ne aşează pe harta oraşelor ce găzduiesc evenimente culturale de prestigiu. În al treilea rând, am avut la această aniversare rotundă un logo dedicat, care a marcat toate materialele realizate cu această ocazie, întărind astfel identitatea evenimentului. Şi, nu în ultimul rând, o serie de alte manifestări în premieră – un concurs de cultură generală derulat sub genericul Râmnic 630”, un Cros al Râmnicului”, participarea unor oaspeţi din străinătate (delegaţia din Agios Nikolaos – Grecia sau Ambasadorul Republicii Belarus) – au făcut din această sărbătoare un moment cu adevărat de referinţă.

Organizarea tuturor evenimentelor a implicat un număr mare de persoane şi structuri din cadrul administraţiei municipale şi doresc să mulţumesc departamentelor din cadrul Primăriei, SC Pieţe Prest SA şi Direcţiei Administrarea Domeniului Public.

Ca la toate manifestările publice de anvergură ce se organizează în oraş, ordinea, liniştea publică şi siguranţa cetăţeanului au fost asigurate de reprezentanţi ai Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, ai Inspectoratului pentru Situaţii de UrgenţăGeneral Magheru”, ai Poliţiei Locale a municipiului şi ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă, cărora le mulţumesc pentru implicare, colaborare şi profesionalism.

Pregătirea unei serii atât de diverse de evenimente a fost posibilă ca urmare a colaborării excelente de care ne-am bucurat din partea unor structuri de la nivel local sau naţional: Asociaţia CineCultura, Asociaţia Sportul pentru Toţi”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vâlcea, Filarmonica Ion Dumitrescu”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, Institutul Cultural Român, Muzeul JudeţeanAurelian Sacerdoţeanu”, Palatul Copiilor, Teatrul Municipal Ariel” şi Uniunea Artiştilor Plastici – filiala Vâlcea.

Vreau să aduc mulţumiri presei locale şi regionale, care a promovat evenimentele organizate în cadrul Zilelor Râmnicului, astfel încât cetăţenii oraşului, dar şi oaspeţii din afară, să poată participa la cât mai multe dintre acestea.

Dar, în primul rând, aprecierea mea şi cele mai sincere mulţumiri se îndreaptă către miile de spectatori care au răspuns eforturilor făcute de toţi cei de mai înainte printr-o prezenţă masivă, entuziastă şi civilizată la toate evenimentele”, a transmis Mircia Gutău, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea.