vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noile prevederi prin care șoferilor li se suspendă dreptul de a circula au intrat în vigoare

DRPCIV a anunţat că, de duminică, 20 mai, şoferilor care nu înregistrează contractul de vânzare-cumpărare al autoturismului li se suspendă dreptul de a circula. Aceleaşi sancţiuni sunt aplicate şi proprietarilor ale căror maşini nu corespund din punct de vedere tehnic.

Suspendarea dreptului de a circula pe drumurile publice se aplică şoferilor temporar până în momentul în care cumpărătorul reuşeşte să îşi declare autoturismul, scrie Mediafax.

Un şofer riscă suspendarea dreptului de a conduce în cazul în care autoturismul are documentul de Inspecţie Tehnică Periodică expirat sau anulat ori netranscrierea dreptului de proprietate de către noul proprietar în termen de maxim 90 de zile de la momentul cumpărării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cazul în care un şofer este surprins de poliţişti circulând pe drumurile publice având ITP expirat sau dreptul de proprietate nu a fost declarat în termenul legal riscă sancţiuni.

DRPCIV a lansat pe site-ul oficial al instituţiei o aplicaţie online prin intermediul căreia toţi cei interesaţi îşi pot rezerva o programare pentru emiterea permisului de conducere, a certificatului de înmatriculare, dar şi a stării de înmatriculare a autovehiculului.

Noua ordonanţă de urgenţă îi determină pe conducătorii auto să îşi înscrie mai repede autoturismele faţă de cu o făceau anterior.

Politica