vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Profesori de la Medicină condamnați pentru șpagă

Profesorii de la Medicină care cereau bani, bijuterii și sex pentru a da note mai mari studenților sau a-i promova la unele examene, au fost condamnați, de Tribunalul Olt, la închisoare cu suspendare.

Decizia care vizează șase cadre didactice de la Facultatea de Medicină din Craiova nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel. Cei șase inculpați, Dănuț Firu, Cristina Petrică, Daniela Cernea, Liviu Ghirigiu, Oana Purcaru și Lucica Roșu au fost trimiși în judecată pe 11 septembrie 2015, după ce, în același an, procurorii DNA au confiscat din casele lor 33.508 lei, 9.210 euro şi 205 dolari, dar şi numeroase bijuterii din aur şi argint.

Profesorii au primit pedepse cuprinse între doi și trei ani de închisoare cu suspendare, cu termene de supraveghere. Fiecare dintre ei va trebui, dacă decizia instanței rămâne definitivă, să lucreze 60 de zile în folosul comunităţii, la Direcţia de Sănătate Publică Dolj.
Cadrele didactice vindeau note de trecere cu sume cuprinse între 50 și 100 euro, iar unii dintre profesori au cerut studenților favoruri sexuale în schimbul unor note bune.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Foto arhiva facultatea de medicina

Politica