vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cântăreaţa de muzică populară Ionela Prodan a murit

Cântăreaţa de muzică populară Ionela Prodan a murit luni, la ora 21:00, din cauza unui stop cardiorespirator iresuscitabil, a anunţat Spitalul Elias, acolo unde artista era internată de pe 16 martie ca urmare a „acutizării unor afecţiuni cronice”.

Anunţul a fost făcut pe Facebook de fiica sa, Anamaria Prodan Reghecampf.

„Om ireprosabil, om pur si minunat, om bun si simplu, om incarcat de daruri. Minune de la Dumnezeu! Ai fost un artist emerit, un om fara egal, de o bunatate si o simplitate incredibila. Ai sadit in inimile romanilor clipe de neuitat si i-ai bucurat ani de zile cu vocea ta inegalabila. Ai avut un har nepereche si ai reusit, astfel, sa faci o intreaga lume sa te iubeasca si sa te respecte. Pentru noi ai fost cea mai buna mama, pentru poporul roman ai fost bun national! In inimile oamenilor, pe care i-ai iubit si bucurat cu vocea ta, nu vei muri niciodata! Ai fost, esti si vei ramane ingerul nostru pazitor! Te iubim si te vom iubi mereu!

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mama noastra, artistul preferat al dumneavoastra! Putem plange, stiind ca a plecat, sau putem zambi, stiind ca a trait cu adevarat!”

Cântăreața avea probleme cronice care s-au acutizat de când a fost internată, de pe 16 martie.

Ionela Prodan s-a născută pe 6 octombrie 1947, la Dăbuleni. A fost una dintre cele mai cunoscute și apreciate cântărețe de muzică populară, colaborator permanent a lui Ion Dolănescu, câștigătoare a marelui premiu „Maria Tănase”, în anul 1970, realizator al emisiunii de folclor românesc „Din bucata mea de pâine” de la Radio România.
În perioada 2001-2004 a coordonat, în cadrul Ministerului Culturii, Departamentul de promovare a culturii tradiționale.
În noiembrie 2002, președintele Ion Iliescu i-a conferit Crucea Națională, Serviciul Credincios clasa a III-a, iar în anul 2003 i-a fost decernat Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor de către președintele României.

Politica