vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zi importantă pentru mediul academic din Craiova

Trei evenimente importante au avut loc, vineri, în cadrul Universităţii din Craiova. Două dintre manifestări au fost găzduite de sediul Facultăţii de Drept a UCV şi unul de cel central al Universităţii. Astfel, Facultatea de Drept a organizat, în parteneriat cu Baroul Dolj, Centrul Teritorial Craiova al Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor, „Conferinţa Naţională de Drept Procesual Civil”. În cadrul acestei manifestări, la o oră mai matinală, i-a fost acordat titlul de Doctor Honoris Causa  profesorului universitar Ioan Leş, de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Tot vineri a avut loc şi conferinţa „Dezvoltare sustenabilă prin schimburi spirituale, culturale şi economice”, care face parte din proiectul „O şansă pentru dezvoltare”, al cărui lider este UCV.

 

Evenimentul găzduit de sediul Facultăţii de Drept a dat întâlnire, în Aula Magna, unui număr însemnat de specialişti din domeniul dreptului. Conferinţa Naţională de Drept Procesual Civil a fost organizată pentru a marca împlinirea a cinci ani de aplicare a Codului de procedură civilă. Cu acest prilej au ajuns la Craiova profesori universitari din întreaga ţară, fiecare prezentând lucrări din domeniul Dreptului Procesual Civil. Au fost prinse, în programul conferinţei, nu mai puţin de 14 lucrări, întregul eveniment derulându-se în intervalul 14.00-18.30.

Doctor Honoris Causa, acordat profesorului universitar Ioan Leş

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot în cadrul acestei conferinţe, la orele 10.00, a avut loc ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Ioan Leş de la Facultatea de Drept a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu. „Comunitatea academică a Universităţii din Craiova şi a Facultăţii de Drept are bucuria de a omagia astăzi una dintre personalităţile reprezentative ale dreptului românesc, pe eminentul profesor universitar Ioan Leş, de la Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu. Profesorul Ioan Leş reprezintă o astfel de personalitate, aşa cum reiese, cu prisosinţă, din prezentarea activităţii Domniei Sale. Prin realizările sale ştiinţifice, profesionale şi academice, acesta a adus o contribuţie substanţială şi de durată la dezvoltarea cunoaşterii în domeniul ştiinţelor juridice. În egală măsură, titlul de Doctor Honoris Causa se acordă acelor personalităţi care au contribuit la dezvoltarea academică a Universităţii din Craiova. Profesorul Ioan Leş nu este numai un prieten vechi al Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova, un apropiat al corpului profesoral al facultăţii noastre şi, pentru mulţi dintre noi, prin opera sa, un mentor. Ca profesor şi decan al Facultăţii de Drept a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu a dezvoltat parteneriate cu Universitatea din Craiova, prin care a fost promovată cercetarea ştiinţifică, calitatea procesului de învăţământ şi s-a dezvoltat cariera universitară a cadrelor didactice”, a fost mesajul reprezentanţilor Universităţii din Craiova – Facultatea de Drept.

Politica