Ion Prioteasa, ales la conducerea Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CDR) Sud-Vest Oltenia

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a fost ales la conducerea Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CDR) Sud-Vest Oltenia, în cadrul ședinței desfășurate în această săptămână, în municipiul Drobeta Turnu Severin.

Sunt onorat că am primit încrederea colegilor din CDR pentru a prelua președinția acestui organism cu un rol deosebit de important pentru evoluția regiunii noastre, având în vedere faptul că își aduce contribuția la elaborarea planului național în domeniu și, de asemenea, aprobă strategia, programele și proiectele pentru dezvoltare regională. Vorbim, totodată, despre o structură reprezentativă, care grupează președinții consiliilor județene din Oltenia, precum și primari de municipii, orașe și comune.

O componentă importantă a activității CDR o constituite, de altfel, conlucrarea cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia în derularea Programului Operațional Regional, unul dintre cele mai valoroase instrumente financiare puse la dispoziția autorităților de către Uniunea Europeană. Așa cum am mai precizat, consider că POR a reușit să ofere răspunsul optim pentru necesitățile privind dezvoltarea comunităților locale, iar dovada am avut-o inclusiv la nivelul Consiliului Județean Dolj: peste jumătate dintre proiectele cu finanțare din fondurile UE pe care le-am implementat începând din 2007 au fost depuse în cadrul acestui program. Tendința se menține și în exercițiul bugetar 2014 – 2020, dacă ne gândim că 4 din cele 7 demersuri pentru care avem deja contractele semnate au fost aprobate prin POR.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ceea ce a caracterizat în permanență CDR și ceea ce reprezintă și o prioritate a mandatului meu este excelenta relație de colaborare între membrii consiliului, un veritabil atu datorită căruia am reușit să asigurăm cadrul pentru o dezvoltare echilibrată a județelor din regiunea noastră“, a declarat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.

Președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a preluat mandatul de președinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia de la președintele CJ Olt, Marius Oprescu. Tot în cadrul ședinței desfășurate la Drobeta Turnu Severin, în funcția de vicepreședinte al CDR Sud-Vest Oltenia a fost ales președintele CJ Gorj, Cosmin Mihai Popescu.

Populare

Recomandări

Floarea-cadavru ar putea să dispară pentru totdeauna

floarea-cadavruCitește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/exista-ingrijorari-tot-mai-mari-ca-floarea-cu-miros-de-cadavru-ar-putea-sa-dispara-pentru-totdeauna-avertismentul-oamenilor-de-stiinta-2512317Informaţiile publicate...

Un microbuz cu migranți, înmatriculat în România, accident la Budapesta

Un microbuz alb cu număr de România a fost...

Rotaru își pregătește plecarea: „Ar vrea să vină la o echipă mai aproape de București”

Florin Prunea a fost foarte aproape să ajungă președintele...

Ghete Disney contrafăcute, oprite la vamă

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a...