Conecteaza-te cu noi

Olt

CJ Olt reface podul de pe pârâul Iminog din Schitu

Publicat

pe

Consilierii judeţeni au avizat un proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivul de investiţii „Construire pod nou din beton armat pe DJ 653, comuna Schitu, km 23+117”.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a explicat că DJ 653 asigură legătura între municipiul Slatina şi comuna Radomireşti, traversând comuna Schitu pe un pod din beton armat cu lungimea totală de şase metri. Deoarece podul este subdimensionat, la ploi abundente, se colmatează şi se obturează făcând ca apele pluviale să inunde drumul judeţean şi casele învecintate.
„În localitatea Schitu, de fiecare dată când sunt creşteri ale apelor, acest pod care este chiar în centrul localităţii, la intersecţia mai multor drumuri, nu face faţă. El n-a fost construit la parametrii optimi pentru a prelua toate aceste ape. Atunci, şi din cauza podului sunt inundaţii. Am aprobat indicatorii tehnico-economici şi sperăm ca în viitorul apropriat să avem bani să refacem acel pod – nu cred că-l vom prinde în bugetul de investiţii, în prima parte a anului”, a explicat Marius Oprescu.
Valoarea totală a investiţiei este de 3.086.448,26 lei, TVA inclusă.

© 2022. Toate drepturile rezervate.