vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Anchetă în cazul elicopterului SMURD pus pe drumuri

Secretarul de stat Raed Arafat a confirmat că la Mehedinți este în derulare o anchetă care să stabilească motivele pentru care un elicopter SMURD solicitat la un caz s-a întors înapoi fără pacient. Practic a fost pus pe drumuri degeaba.
„A fost o evaluare, încă nu am primit raportul de la Direcţia Generală de Asistenţă Medicală şi Sănătate Publică. Aştept să vină rezultatele, nu pot să spun decât că poate a fost o lipsă de coordonare şi o lipsă de respectare a unor proceduri, dar acest lucru urmează să vedem de ce s-a întâmplat”, a declarat Raed Arafat prezent la Mehedinți la bilanțul ISU Mehedinți. Un elicopter SMURD s-a deplasat la Turnu Severin pentru a prelua un pacient, dar acesta nu a fost adus la timp, astfel că aparatul de zbor a plecat gol înapoi.

Cazul concret

A doua zi de Crăciun, o femeie şi-a pierdut viaţa într-un teribil accident de circulaţie petrecut pe DN 56 A, pe raza localităţii Hinova-Mehedinţi, în care au fost implicate trei autoturisme. Şoferul uneia din cele trei maşini, intenţionând să vireze la stânga pentru a intra într-o staţie peco, a micşorat viteza, moment în care un alt autoturism care nu a păstrat distanţa a lovit în plin maşina. În impactul deosebit de violent a fost strivit autoturismul în care se aflau patru persoane. Femeia a decedat pe loc, iar soţul şi fiul său, precum şi o altă femeie au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin. În cazul fiului femeii decedate, aflat în stare gravă, medicii au hotărât să fie transferat la un spital din Timişoara, aşa că s-a solicitat un elicopter SMURD la Turnu Severin. Elicopterul a aterizat pe heliportul Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, situat la circa 3 kilometri de Spitalul Judeţean de Urgenţe din Drobeta Turnu Severin, numai că pacientul nu a fost adus la timp, astfel că aparatul de zbor s-a întors gol la destinaţie. În cele din urmă, pacientul a fost adus la Spitalul din Timişoara cu o ambulanţă. El este în continuare sub supravegherea medicilor de aici, fiind supus mai multor intervenţii chirurgicale.
„Din informaţiile pe care le deţin, în data de 26 decembrie 2017, în jurul orei 12:00, a fost anunţat în sistemul 112, un accident rutier cu victime multiple, în localitatea Hinova. Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Mehedinţi a deplasat la faţa locului şapte echipaje şi un echipaj de la SMURD. Din accident au rezultat o persoană decedată şi nouă victime, care au fost transportate la UPU – Spitalul Judeţean de Urgenţe Drobeta Turnu Severin. Printre acestea, pentru o victimă politraumatizată, instabilă hemodinamic şi respirator, a fost solicitată intervenţia elicopterului SMURD. Transferul de la Spitalul Judeţean la locul de aterizare al elicopterului a fost efectuat de un echipaj medical din cadrul SAJ Mehedinţi. La sosirea ambulanţei, elicopterul a decolat, iar din informaţiile ulterioare am aflat că acesta era în program de decolare. La această dată se desfăşoară o anchetă sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI. Precizăm că pacientul a fost transportat pe cale terestră de un echipaj al SAJ la Spitalul Judeţean din Timişoara”, a declarat Zenaida Jugravu, purtătorul de cuvânt al SAJ Mehedinţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica