Mehedinți: Un om de dreapta a primit funcție mare în guvernul de stânga

Un severinean care a activat de tânăr în politica mehedințeană, multă vreme în PNL, apoi în PD, cu trei mandate de consilier județean la activ și unul de vicepreședinte al CJ Mehedinți, politician carismatic și bun orator, a primit o funcție care i-a lăsat pe mulți ca la dentist.

Tocmai când se lăsase de politică și lucra în managementul proiectelor cu fonduri europene, severineanul Andi Nodiț a fost numit secretar de stat în Ministerul pentru Relația cu Parlamentul de către premierul PSD Mihai Tudose. Cu alte cuvinte un om de dreapta, fost PNL-ist, fost PD-ist, a primit o funcție importantă în guvernul PSD-ALDE.

Andi Nodiț, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Mehedinți, a fost numit într-un post cheie în Ministerul pentru Relația cu Parlamentul. Ordinul de numire a fost semnat de prim ministrul Mihai Tudose și a fost publicat în Monitorul Oficial. Este vorba de M. Of. nr. 0009 din 04 Ianuarie 2018 Act nr. 2/04 Ianuarie 2018 ,,Decizie privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare, de către domnul Andi Nodiț a funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului pentru Relația cu Parlamentul”.

Andi Nodiţ s-a afirmat în forţă în politica mehedinţeană, în special în calitatea de membru al PNL Mehedinţi, partid în care a deţinut mulţi ani funcţia de preşedinte al organizaţiei de tineret. A fost câţiva ani şeful de cabinet al senatorului PNL de Mehedinţi, Alexandru Ioan Morţun. Ulterior a părăsit PNL și s-a înscris în PD Mehedinţi ca să fie alături de deputatul Mihai Stănișoară. Andi Nodiţ a fost timp de trei mandate consecutive consilier judeţean. În perioada 2010 – 2012 a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi din partea PDL. A fost reales consilier judeţean PDL la alegerile locale din vara anului 2012, însă un an mai târziu a renunţat la această calitate și s-a retras în domeniul privat activând în managementul de proiect. Andi Nodiț este fiul medicului neurolog Gheorge Nodiț din Drobeta Turnu Severin. În pofida tinereții, circa 46 de ani, el are o mare experiență politică, este bun orator și are carismă. Cine l-o fi propus în această funcție nu se știe deocamdată dar sigur vom afla și vă vom informa.

Populare

Recomandări

Mehedinți. Managerul Spitalului Orșova anunță că unitatea medicală e la un pas de dezastru 

Blocajul instituțional de la Spitalul Municipal din Orșova este...

CJ Olt și instituțiile din subordine, gata de închis anul. „Nu ar trebui să fie probleme”

Coinsiliul Județean (CJ) Olt, dar și instituțiile din subordine...

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 12.12 – 18.12.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Olt. Peste 300 de milioane pentru calea ferată Craiova – București

Sucursalele Regionale CF București și Craiova au semnat joi...