vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liga 1 / „Piticii” au adus victoria

 

Băluță și Mitriță au asigurat Sărbătorile cu adevărat fericite prin golurile marcate în succesul cu liderul campionatului.

CSU Craiova a încheiat perfect acest an, printr-o victorie, scor 2-1, în fața ocupantei primei poziții, CFR Cluj. Într-o atmosferă superbă creată de cei 26.900 de spectatori, un record de asistență în acest sezon, trupa lui Mangia s-a impus în numai 5 minute.

După o primă repriză echilibrată, craiovenii au intrat totuși cu un moral bun la vestiare, Băluță fiind cel care deschis scorul în minutul 45 după ce a reluat cu capul de la opt metri o centrare venită de pe dreapta, de la Martic. Startul părții a doua a adus majorarea scorului, Mitriță executând magistral o lovitură liberă de la circa 20 de metri aproape de vinclu, tot el obținând-o în urma faultului lui Laurențiu Rus. Se putea face 3-0, dar Băluță, după o pătrundere pe dreapta, a trimis cu exteriorul de la 14 metri în transversală. Aceasta a fost ultima fază importantă de gol pentru CSU, deoarece după golul lui Urko Vera din minutul 62 venit la chiar prima atingere, CFR-ul a început să domine, dar fără a reuși egalarea.

Din minutul 81, gruparea din Bănie a evoluat în zece jucători, odată cu eliminarea, pentru două galbene, a lui Băluță. Prin acest rezultat formația antrenată de Devis Mangia, cel care șia prelungit pe încă 3 ani contractul cu gruparea din Bănie, iernează pe locul 3 cu 43 de puncte. La finalul jocului tehnicianul italian s-a declarat mulțumit de joc, de rezultat dar și de aportul dat de public.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am făcut o primă repriză bună, am început bine şi partea secundă, apoi am făcut un pas înapoi după ce am luat gol din fază fixă de la o echipă care stă mult mai bine decât noi la fazele fixe. Ultimele minute, cu un om în minus, am ştiut să suferim, dar băieţii au dat tot, merită felicitaţi, au câştigat în faţa unei echipe mari. Aşa e totdeauna în fotbal, controlam partida şi puteam face 3-0 la transversala lui Băluţă, apoi s-a schimbat şi puteam pierde totul, după eliminare s-a întors jocul. Din fericire, băieţii s-au concentrat, nu s-au relaxat şi au rezistat până s-a încheiat. Când am ajuns, mi s-a zis că voi vedea când vom juca la Craiova, că totul se va schimba, că stadionul va fi mereu plin. Eu vedeam cum e la Severin şi mi se părea greu, având în vedere că jucam cu trei-patru mii de spectatori. Le mulţumesc tuturor, am jucat într-o atmosferă spectaculoasă, fantastică”, a spus Mangia.

În tabăra adversă dezamăgirea a fost una evidentă, Dan Petrescu afirmând la finele jocului următoarele:Suntem supărați, am pierdut un meci în care Craiova a fost mai bună decât noi în primele 15 minute, apoi CFR a fost echipa mai bună până la final. A fost un meci cu multe faze controversate și dacă o să le analizați o să vedeți că în două dintre ele am fost dezavantajați clar. La primul gol al Craiovei nu a fost corner, iar la Gustavo a fost henț și penalti clar. Dacă intram cu 0-0 la pauză ei ar fi trebuit să atace în repriza a doua și să se deschidă mai mult. Așa s-au apărat, au și stat pe jos 15 minute. Practic, au știut ce vor și, cu câteva decizii în favoarea lor, au luat cele trei puncte. Craiova este o echipă foarte bună, cu jucători excelenți și un public extraordinar. Avantajul lor este că joacă mereu în 12 pentru că au un stadion de excepție și niște fani pe măsură. Toate astea îmi aduc aminte de China. La fel era și acolo, doar că erau stadioane de 45.000 de spectatori, însă atmosfera nu era ca aici. Datorită acestui public incredibil joacă mereu în 12 atunci când joacă acasă.

CSU Craiova – CFR Cluj 3-0
Au marcat: B
ăluță 45, Mitriță 56/Vera 62

CSU: Calancea – Popov, Kelic, Briceag – Martic, Zlatinski, Mateiu, Bancu – Mitriță (’63 Gustavo), Băluță, Burlacu (’77 R. Popa). Antrenor: Devis Mangia.

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, Mureșan, Camora Rus (’85 Nouvier) Deac, Djokovic (’60 Urko Vera), Culio, Păun (’68 Mailat) Omrani. Antrenor: Dan Petrescu.

Cartonaș roșu: Băluță ’81.

Arbitri: Istvan Kovacs – Octavian Șovre, Valentin Avram; Horia Mladinovici.

Observatori: Adrian Vidan și Dan Potocianu.

Politica