vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Naționala U-17 / „Tricolorii” merg în turul de Elită

După un egal rușinos cu Luxemburg, România a învins Lituania și a terminat pe locul 2, chiar dacă a pierdut ultima partidă, cea cu Austria.

 

Cu jucătorul crescut la GP” Craiova și acum în lotul celor de la FC Utrecht (prima ligă din Olanda), Dragoș Albu, în teren cu banderola de căpitan pe braț în toate meciurile, reprezentativa Under 17 a României s-a calificat la turul de Elită în ciuda înfrângerii din ultima partidă, scor 0-1, cu Austria. În precedentele jocuri „tricolorii” au obținut o victorie (2-1 cu Lituania), o remiză (0-0 cu Luxemburg), în cadrul grupei a 10-a de calificare.

Clasamentul final al grupei a fost următorul: 1. Austria 9 puncte (5-1), 2. România 4 (2-2), 3. Lituania 3 (3-5), 4. Luxemburg 1 (2-4). Echipele care s-au clasat pe locurile 1 și 2 și cele mai bune patru dintre formațiile care s-au clasat pe locul 3 în cele 13 serii din această prima fază s-au calificat la Turul de Elită, ultimul premergător Campionatului European. România își va afla adversarele din cadrul Turului de Elită pe 13 decembrie, când va avea loc tragerea la sorți, la Nyon.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ultimul meci cel cu Austria, selecționerul Sorin Colceag a trimis în teren formula: Ducan – Dumitrescu, A. Vlad, Boloca, Niță Albu, Mărginean (41 Negrean) – June (66 Chiorean), Steau, Dumitru Munteanu (52 Toma). Austriecii pregătiți de Rupert Marko i-au folosit pe: Kostenbauer – Moormann, Hubmann, Turi, Tauchhammer – Schofl (54 Monsberger), Koch, Hahn – Steiger (59 Fahrenberger), Seiwald (54 Keles), Abdijanovic.

U18, remize în dubla cu Moldova

Reprezentativa U18 a României, la care au fost convocați și juniorii de la CSU, Constantinescu, Șerban și Vadasis, a terminat la egalitate dubla amicală din deplasare cu Republica Moldova. În primul joc, disputat pe 29 octombrie, echipa antrenată de Florin Bratu a remizat scor 2-2, apoi sâmbătă meciul s-a încheiat fără goluri. În ultma partidă au jucat: Cristea (Gaz Metan Mediaș) – Oltay (Dinamo), Cană (FCSB), Puşcaşu (ASD Racing), Vadasis (CSU Craiova) – Şerban (CSU Craiova), Farcaş (Ajax Amsterdam) – Sefer (FC Groningen), Chiriac (Astra Giurgiu), Longher (Dinamo) – Burghele (Centrul Național de Pregătire Timișoara/Sporting Juniorul Vaslui). Au mai intrat Pop (FC Viitorul Constanța), Raul Constantinescu (CSU Craiova), Jurj (Centrul Național de Pregătire Timișoara/FC Bihor), Tamaș (Akademia Puskas) Istrățescu (SpVgg Landshut) și Potra (CFR Cluj).

Politica