marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Drum din Gorj adus la standarde normale de circulație

Autoritățile județene din Gorj au semnat contractul de reabilitare a drumului 673 Slivilești-Turceni, tronson care traversează nu mai puțin de opt localități din județ. Investiția se ridică la 40.000.000 de lei, porțiunea de drum reabilitată având o lungime de 30 de kilometri.

 

Potrivit președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin-Mihai Popescu, lucrarea va fi executată de asocierea S.C. YDAIL CONSTRUCT S.R.L., S.C. DOMARCONS S.R.L., S.C. GREENADEL PROD S.R.L., S.C. ROMSTRADE S.A., S.C. MANINTER CAR S.R.L., lider de asociere fiind S.C. YDAIL CONSTRUCT S.R.L., firmă controlată de fostul primar din Turceni, Ion Iordache. Porțiunea reabilitată are o lungime de 29,746 km. Valoarea contractului este de aproape 40.000.000 de lei, cu o durată de execuție 24 de luni. 

Modernizarea stațiilor de autobuz și piste pentru biciclete

Policlinica Buna Vestire Craiova

Banii provin din bugetul local și Guvern prin Programul Național de Dezvoltare Locală și Buget Propriu al județului Gorj.

Prin executarea lucrărilor de bază se dorește viabilizarea drumului județean la parametrii tehnici actuali, urmărindu-se: rectificarea în plan, în profil transversal, a elementelor drumului existent și eliminarea punctelor periculoase; reabilitarea structurii rutiere; amenajarea acostamentelor; rezolvarea scurgerii apelor pe tot traseul expertizat; amenajarea de rigole și șanțuri de colectare și dirijare a apelor pluviale; amenajarea podețelor în scopul asigurării preluării și scurgerii apelor pluviale. Obiectivul de investiție are o lungime de 29,746 km și lucrările de reabilitare vor consta în turnare straturi de uzură și binder, piatră spartă, balast și geocompozit și lucrări specifice la cele 19 poduri amplasate pe traseul DJ 673”, a declarat Popescu. În plan au fost incluse modernizarea stațiilor de autobuz existente pe traseu și realizarea unor piste pentru bicicliști. Cele opt localități tranzitate de acest tronson de drum sunt Slivilești, Șiacu, Bolboși, Igirosu, Borăscu, Calaparu, Turceni, Broșteni.

Politica