sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Clădirile din Târgu Jiu, codașe la asigurările obligatorii împotriva dezastrelor

Ultima statiscă a PAID (Pool de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale) indică faptul că nici 20% dintre clădirile din Târgu Jiu nu au încheiat un contract de asigurare obligatorie, deși există o lege în acest sens chiar din anul 2008. Din această cauză, Primăria Municipiului Târgu Jiu face un apel către toți cetățenii în vederea conștientizării importanței acestui demers, pentru a putea beneficia de un sprijin în cazul unui dezastru natural.

Statistica semetrială, trimisă de Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale către Primăria Târgu Jiu, arată faptul că la nivel de municipiu, dintr-un număr total de 37.205 clădiri rezidențiale înregistrate în evidențele fiscale, au fost încheiate contracte de asigurare obligatorie pentru 6.225 astfel de imobile.

Amenzi de până la 500 de lei

Policlinica Buna Vestire Craiova

Târgujienii trebuie să știe că aceste polițe de asigurări sunt obligatorii, fiind diferite de cele facultative. Persoanele care nu respectă legea sunt pasibile de amendă, sancțiunile fiind cuprinse între 100 și 500 de lei.

În conformitate cu prevederile art. 3 din Legea nr. 260/2008, actualizată, privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor, vă aducem la cunoștință că: …persoanele fizice și juridice sunt obligate să își asigure împotriva dezastrelor naturale, în condițiile prezentei legi, toate construcțiile cu destinația de locuință, din mediul urban sau rural, aflate în proprietatea acestora și înregistrate în evidențele organelor fiscale. În vederea îndeplinirii obligațiilor ce ne revin în aplicarea prevederilor legale, subliniem faptul că, nerespectarea de către persoanele fizice sau juridice a obligației de asigurare a locuințelor, în condițiile prevăzute de lege, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 la 500 de lei. Astfel, Primăria Municipiului Târgu Jiu face un apel către toți cetățenii în vederea conștientizării importanței încheierii unui contract de asigurare obligatorie a locuințelor pentru a putea beneficia de un sprijin în cazul unui dezastru natural”, a declarat Anamaria Ianc, purtător de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Politica