luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Festivalul „Maria Lătăreţu”, fără locaţie, după ce Casa de Cultură Târgu Jiu a fost închisă

Închiderea Casei de Cultură din Târgu Jiu pune în dificultate, din nou, organizarea Festivalului „Maria Lătăreţu”. Instituţiei i-a fost pus lacătul pe uşă întrucât nu are nici la ora actuală autorizaţie ISU. Cum nici anul trecut nu a existat o locaţie propice care să găzduiască marele concurs de muzică populară, autorităţile au ales un restaurant din Târgu Jiu. Pentru ediţia din acest an, deşi nu prea au variante ajutătoare, autorităţile ştiu clar că festivalul nu se mai ţine în restaurant, considerând că locaţia nu este potrivită pentru un asemenea eveniment.

Şefii judeţului au luat în calcul şi Teatrul Dramatic Elvira Godeanu, doar că spaţiul este prea mic comparativ cu ce se impune pentru organizarea festivalului. O altă variantă este Casa de Cultură din Bumbeşti-Jiu. Deşi clădirea este recent restaurată şi a obţinut toate avizele de funcţionare, se pune problema navetei târgujienilor şi de aici teama că aceştia nu ar mai participa la eveniment.

Ştim sigur că festivalul nu va fi în restaurant. O să găsim un spaţiu potrivit pentru că, aşa cum s-a menţionat şi este şi adevărat, acea zonă nu este adecvată pentru un asemenea eveniment. Vom căuta soluţii”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu.

Lichidatorul lucrează la evaluarea construcţiei

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până la ora actuală, nici Primăria Târgu Jiu şi nici Consiliul Județean Gorj nu au reușit să preia Casa de Cultură Târgu Jiu. Preşedintele CJ Gorj a spus că se fac demersuri în acest sens.

Lichidatorul a încercat să finalizeze evaluarea construcţiei. Terenul este predat Primăriei Târgu Jiu astfel încât să încerce o dare în plată în schimbul datoriilor pe care Fundaţia Casei de Cultură Târgu Jiu are să le achite către Primăria Târgu Jiu. Sperăm că totul se va finaliza şi că toţi consilierii locali să aprobe acest proiect de transfer. Aştept să vedem şi valoarea reală a construcţiei în sine”, a precizat Popescu.

Preselecţia are loc joi

În ceea ce priveşte Festivalul Cântecului Popular Românesc „Maria Lătărețu”, ajuns la ediţia a XXIV-a, interpreţii care vor să participe se pot înscrie la preselecția care va avea loc în data de 19 octombrie 2017, la ora 10.00, la sediul Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului”. Se impune o condiţie de vârstă, participanţii trebuind să aibă între 16 și 35 de ani.

Politica