miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zeci de firme din întreaga ţară, la Târgul de Comerţ al Olteniei

Municipiul Craiova a fost, pentru trei zile, gazda Târgului de Comerţ al Olteniei, eveniment aflat la cea de-a doua ediție. La sediul Centrului Multifuncțional din Craiova și-au dat întâlnire firme din diverse domenii de activitate, manifestarea fiind împărțită în trei mari sectoare: comerț, producători agricoli și expozanți de vin. Atât vizitatorii cât şi reprezentanţii societăţilor participante s-au arătat mulţumiţi de eveniment, craiovenii considerând că s-ar impune ca astfel de evenimente să fie mai des organizate.

La Craiova, și-au dat întâlnire, în perioada 13-15 octombrie, aproximativ o sută de firme, domeniile fiind variate: firme imobiliare, de contrucții, de amenajări interioare și exterioare, o firmă de optică medicală, altele de marochinărie, îmbrăcăminte, încălțăminte, produse tradiționale românești, covoare oltenești, ii din zona Olteniei, producători de dulciuri pregătite în casă, producători apicoli, utilaje agricole, florării sau pomicultură.

Spectacol oferit de „Doina Gorjului”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Evenimentul a debutat vineri, la orele 10.00. Imediat după ce organizatorii au prezentat acţiunile prinse în program, a urmat un moment artistic, de aproximativ două ore. Pe scena amplasată în parcarea Centrului Multifuncţional Craiova au urcat artiştii Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”. Directorul instituţiei de cultură, Gheorghe Porumbel, a menţionat faptul că a dat curs invitaţiei cu mare drag, fiind convins că echipa lui, formată din orchestră, dansatori profesionişti şi solişti de muzică populară, a încântat vizitatorii târgului.

Dulceaţă, biscuiţi şi ciocolată cu lavandă

De un real succes s-a bucurat, chiar din primele minute de la deschidere, „Coşul cu lavandă”. Reprezentanţii firmei au venit tocmai din Sălaj şi sunt nelipsiţi de la târgurile din Oltenia, după cum a menţionat unul dintre membrii familiei care se ocupă cu această activitate.

Oferta noastră este bogată. Avem de la produse cosmetice până la cele de consum, amintind aici zahărul brun cu lavandă, ceaiul de lavandă, dulceaţa de lavandă, biscuiţi sau ciocolată cu lavandă. Ideea s-a născut acum cinci ani, când ne-am întors din Italia şi toţi membrii familiei sunt implicaţi în activitate. Noi de ocupăm de absolut tot, de la recoltare până la obţinerea produsului finit. Clienţii sunt mulţumiţi şi îi asigurăm că totul este bio. Venim din Sălaj şi mereu am răspuns invitaţiilor primite din Oltenia”, a spus Adi Dîrjan.

Covoare olteneşti şi mobilă pictată manual

Nici covoarele olteneşti sau obiectele de mobilier pictate manual nu au fost mai prejos. Frumos aranjat, standul a atras mulţi vizitatori, o parte dintre aceştia cumpărându-şi câte ceva. Cei care au avut nevoie de încălţăminte pentru sezonul rece au avut la dispoziţie o gamă largă de ghete şi cizme din piele. De asemenea, tot pentru sezonul rece, craiovenii şi-au putut cumpăra paltoane din lână, haine din piele sau blănuri. De la târg nu a lipsit nici mâncarea, bucatele fiind pregătite după reţete tradiţionale româneşti. La loc de cinste au fost şi expozanţii de vin, craiovenii fiind poftiţi să deguste diferite soiuri de vin. În ceea ce priveşte serviciile şi aici oferta a fost una bogată, amintind firmele de asigurări, de IT, de recrutare forţă de muncă, o firmă de optică medicală sau agenţii de turism.

Utilaje agricole, pomi fructiferi şi un strop de poezie

În parcarea Centrului Multifuncțional Craiova şi-au dat întâlnire firme care activează în domeniul agricol. Aici au fost făcute demonstraţii cu diverse utilaje, s-a discutat despre modalităţile în care acest domeniu poate deveni eficient şi au şi fost vândute anumite produse. Tot în curtea Centrului Multifuncţional Craiova a fost amenajată și o zonă de food, unde s-au servit bunătăţi din bucătăria tradiţional-românească. Din program nu au lipsit nici momentele culturale, poetul Mircea Dinescu lansându-şi cel mai nou volum de poezii, „Colierul din bomboane de colivă”. Totodată, organizatorii au oferit şi o bursă unui student din cadrul Facultăţii de Agronomie Craiova, recompensă pentru realizarea unui proiect pe teme agricole. Târgul de Comerţ Olteniei şi-a închis porţile duminică, la orele 16.00, cu promisiunea că va urma o a treia ediţie a evenimentului, în toamna anului viitor.

Politica