miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polaris a ridicat primii munți de gunoaie din Târgu Jiu

Discuțiile dintre asociațiile de proprietari restanțiere la plata serviciului de salubritate și firma care asigură această activitate la nivelul municipiului Târgu Jiu au avut primele rezultate. Astfel, după ce a fost achitată o parte din datorie și s-au stabilit datele privind eșalonarea sumelor rămase, în cartierul Teilor și zona Spiru Haret s-au ridicat gunoaiele.

Directorul regional al firmei Polaris, Luis Popa, le recomandă și celorlalte asociații să urmeze exemplul celei din Teilor pentru ca serviciul de salubrizare al urbei să revină la normal.

Ca urmare a achitării unei părți din datoria acumulată către societatea de salubrizare, dar si a eșalonării sumelor rămase de plată, în cartierul Teilor și zona Liceului Pedagogic s-a reluat ridicarea deșeurilor menajere. Sperăm ca în perioada următoare și alte asociații datornice să achite o parte din restanțe, astfel încât prestarea serviciului de salubrizare sa fie reluat. Noi nu am luat decizia cu rea intenție, ci doar pentru a ne recupera datoriile. Această sumă ce va fi recuperată merge la investiții în serviciul de salubrizare”, a transmis Popa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Datorii vechi de cinci ani

Firma Polaris a sistat activitatea de ridicare a gunoiului în mai multe cartiere târgujiene din cauza datoriilor pe care acestea le înregistrau. Autoritățile locale și județene au intervenit în acest caz, stabilind întâlniri între asociații și firma de salubrizare. În urma discuțiilor s-a luat decizia achitării unei părți din sumele restante și a eșalonării valorii rămase neachitate. La nivelul municipiului Târgu Jiu, nu mai puțin de 28 de asociații de proprietari au avut această problemă, suma totală de recuperat fiind de 2,3 milioane de lei.

Politica