marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Craiova vrea să construiască o clinică de recuperare pentru pacienții de la Neuro

Municipalitatea craioveană continuă investițiile în spitalele din oraș. După construcția unui nou corp al Spitalului Municipal, recent, Secția Exterioară Psihiatrie Cronici Melinești a Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova a fost renovată, urmând ca până la sfârșitul lunii noiembrie să fie și anvelopată. Pe de altă parte, municipalitatea vrea să construiască o clinică de recuperare pentru pacienții acestui spital, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, viceprimarul Craiovei, Adrian Cosman. Viceprimarul a vorbit și despre inaugurarea noului stadion, dar și despre planurile pe care le are municipalitatea cu Waterpark-ul din oraș.

În secția Spitalului de Neuropsihiatrie recent renovată de municipalitate sunt 48 de paturi destinate pacienților cu afecțiuni cronice. Clădirea a fost renovată și urmează să fie izolată termic pe exterior.

Secția de la Melinești a Spitalului de Neuropsihiatrie a fost complet renovată și până la sfârșitul lunii noiembrie cel târziu va fi și anvelopată. Este un proiect care a fost început în anul 2016, iar primarul de atunci, Lia Olguța Vasilescu, s-a bătut pentru a lua de la Consiliul Județean clădirea. Era clădirea Consiliului Județean, iar acolo activa Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova. Consiliul Județean nu putea să facă investiții, noi nu puteam face investiții. Am preluat-o și de atunci am început acest proces de modernizare și arată foarte bine în momentul de față. Secția este funcțională acum. Din discuțiile pe care le-am avut cu managerul de la Neuro am înțeles că aceasta este cea mai rentabilă secție a dânșilor pentru că acolo sunt spitalizați pe termen lung bolnavii cronici”, a declarat Adrian Cosman.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Investițiile în unitățile medicale din Craiova continuă, a mai spus viceprimarul Craiovei.

La spitalul de Boli Infecțioase avem deja procedura demarată pentru modernizarea etajului 5 și încercăm să accesăm fonduri europene pentru anvelopare. Vrem să și mansardăm un anumit corp, dar asta este la faza de proiect ca și la spitalul nr. 4 unde vrem să construim o clinică de recuperare. Pacienții de acolo au nevoie de recuperare. Spațiu există în interiorul spitalului, urmează să stabilim strategia privind finanțarea lucrării, iar la Spitalele 2 și 3 începe un proces de achiziție al unor aparaturi medicale, precum computer tomograf și altele”, a mai declarat Adrian Cosman.

Planuri pentru vară

Viceprimarul Craiovei a vorbit, pentru Jurnalul Olteniei, despre planurile pe care municipalitatea le are pentru Waterpark. Mai exact, vrea ca de la anul să organizeze o serie de evenimente care să atragă publicul.

Vreau să elimin zvonurile care există pe piaţă, potrivit cărora Waterpark-ul este închis. Din contră, noi ne gândim şi avem în plan ca pe viitor să atragem cât mai mulţi clienţi, cu anumite pachete de tip familial, abonamente pe o săptămână, o lună şi aşa mai departe, depinde ce va fi rentabil şi pentru noi şi pentru cetăţeni. În sezonul primăvară-vară vrem să atacăm în forţă cu anumite atracţii, asta însemnând anumite show-uri de televiziune care se vor desfăşura în direct de la Waterpark Craiova. Ne-am gândit să atragem și elevii municipiului Craiova prin anumite acțiuni astfel ca în vacanțele școlare să organizăm cu titlu gratuit anumite cursuri de înot în parteneriat cu Facultatea de Educație Fizică și Sport. Adică să vină studenții de acolo să facă practică și cu ocazia asta să vină și în ajutorul copiilor. De asemenea vrem să stabilim un parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret să derulăm diferite activități la nisip cu un campionat eventual inclus în circuitul național de volei, fotbal pe plajă și așa mai departe. Din punctul acesta de vedere, Waterpark-ul sper că își va arăta adevărata valoare, adevărata frumusețe. Acum funcționează partea de interior fără probleme, există aviz DSP, cetățenii sunt invitați oricând între orele 10 și 20 să-și petreacă timpul liber la Waterpark”, a afirmat Adrian Cosman, viceprimar al municipiului Craiova.

Pregătiri de iarnă

Între timp, primăria se pregătește pentru sezonul de iarnă. Viceprimarul Adrian Cosman afirmă că autoritățile nu vor fi luate prin surprindere de ninsori.

La Salubritate, suntem în procedura de licitație, la 1 noiembrie vom avea câștigător. Vom avea undeva la 100 de utilaje care vor acționa pe străzile Craiovei. Ne așteaptă o iarnă grea dar credem că vom trece cu bine”, a spus Cosman.

Pe de altă parte, viceprimarul orașului a precizat, în ceea ce privește inaugurarea noului stadion din Craiova, că încă nu poate fi avansată o dată.

Nu putem spune când va fi exact inaugurarea, chiar dacă clubul a avansat o anumită dată pentru că nu depinde de noi, acest lucru depinde de constructor. Din ce știu eu se pare că în curând va cere recepția finală, de către o comisie mixtă, după care va fi avizul ISU care este cel mai important. Sunt optimist pentru că avem un constructor foarte bun și că nu vor fi probleme”, a încheiat Adrian Cosman.

Politica