vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noul stadion din Târgu Jiu nu-i pe placul lui Condescu

Principalul creditor al clubului Pandurii, Marin Condescu, susține că noul stadion din Târgu Jiu, pentru care Compania Națională de Investiții a alocat peste 20 de milioane de euro, nu corespunde normelor UEFA.

Din păcate, ce se face la stadion sunt lucruri depăşite, de la banca tehnică şi până la scaunele care se montează. Dacă te duci la peluze şi te aşezi pe primele scaune, toţi cei din mijlocul peluzei nu mai au pe unde să treacă. Sunt scaune fixe, nu rabatabile, iar spaţiile sunt foarte mici. Sper că beneficiarul va inspecta aceste lucruri. Duşurile, sala de refacere, toate sunt depăşite din punct de vedere tehnic. Calitativ, erau de 100 de ori mai bune cele care erau în 2014! Unele lucruri sunt de mâna a cincea. Ce bănci de rezerve aveam noi şi ce au montat acum?! După o jumătate de oră trebuie să te ridici, nu mai poţi sta acolo”, a declarat Marin Condescu.

Consideră că Pandurii are prioritate până în 2023!

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fostul președinte al Consiliului de Administraţie de la CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu a mai spus că este normal ca echipa-fanion a Gorjului să beneficieze de noua bază sportivă până în anul 2023.

Oricum, timp de doi ani de zile, de când s-a mutat pe altă bază, clubul a cheltuit mai mult decât era programat, deşi noi am făcut toate investiţiile necesare pentru ca aceste meciuri să poată fi jucate la Târgu Jiu. Perioada în care clubul beneficiază de baza sportivă se va prelungi până în 2023, datorită acestor lucrări de investiţii. Să nu uităm că mai avem în patrimoniu terenuri, Centrul de Copii şi Juniori, acel hotel, toate aduc resurse financiare clubului”.

Nu crede în faliment

Pe de altă parte, preşedintele USMO este de părere că Tribunalul Gorj nu va accepta cererea de faliment depusă de administratorul judiciar Emanoil Ciobanu şi spune că Pandurii urmează paşii corecţi ai acestui procesului de insolvență. Demersul se judecă pe 11 octombrie 2017.

Perioada de insolvenţă a unei societăţi nu este ceva care să sperie, nu este un cancer. Este o perioadă când poţi să-ţi revii, să-ţi ajustezi toate cheltuielile, să faci restructurările necesare, ceea ce a şi făcut Marin Golea, administratorul special. Mai departe trebuia valorificat, din timp, potenţialul, activul, pe care îl avem. Nu-i prima dată când lumea ne cântă prohodul. Acum 3 săptămâni de zile, toţi oamenii care se laudă că vor binele echipei au venit şi au spus că reuşim. Sper să se ţină de cuvânt până pe 10 octombrie, dacă nu să lase locul liber altor oameni care pot să reuşească acest lucru. Pandurii va avea câştig de cauză pe 11 octombrie, pentru că este o societate în spiritul legii insolvenţei care se poate redresa. Un lucru bun pe care l-a făcut administratorul judiciar, de data aceasta, în urma poziţiei clubului din august, este că indiferent cine va vrea să joace pe Stadionul Municipal sau pe baza sportivă, trebuie să plătească, conform contractelor, până în 2020, banii la Pandurii Târgu Jiu. Este o sursă de venituri, iar faptul că deja se depăşeşte foarte mult termenul de dare în folosinţă a stadionului aduce prejudicii clubului”, a declarat Condescu.

Conform CNI, Stadionul Municipal din Târgu Jiu, a cărui capacitate este de 12.800 locuri, va fi inaugurat de-abia la începutul anului viitor, deși termenul inițial al finalizării lucrărilor fusese anunțat pentru sfârșitul lui 2016.

Politica