vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ: UDMR AR TREBUI SĂ SE DELIMITEZE DE DECLARAȚIILE EXTREMISTE

Adrian Marinescu, președinte TLDE DOLJ, vicepreședinte național TLDE: ”Orice paralelă între Transilvania și Catalonia este neavenită. Escaladarea unor astfel de atitudini anticonstituționale trebuie descurajată prin lege”

Radicalizarea discursului secesionist al unor partide și lideri maghiari din Transilvania (din păcate inclusiv anumite accente ale UDMR), este de natură a tensiona inutil un climat politic tolerant și democratic.

Recentele declarații ale Consiliului Maghiar din Transilvania (CNMT) precum și ale Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPT) potrivit cărora ”Transilvania nu este România” sau că ”trebuie făcută o paralelă clară între Transilvania și Catalonia” sunt periculoase și neavenite.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ca tânăr cu vederi liberale și democratice consider că drepturile și libertățile tuturor minorităților naționale trebuie respectate și protejate de către statul român, în limitele generoase ale constituției și ale legilor țării noastre. Punerea sub semnul întrebării a caracterului unitar al statului român este însă o infracțiune care trebuie pedepsită conform legii”- apreciază Adrian Marinescu, vicepreședinte național TLDE.

Solicităm autorităților în drept să se autosesizeze cu privire la aceste declarații multiplicate la loc de cinste în presa maghiară și să acționeze în consecință.

De asemenea, solicităm liderilor UDMR să se delimiteze public de aceste declarații radicale pe care, suntem convinși, marea majoritate a populației etnice maghiare nu le împărtășește.

Credem că printr-un dialog fondat pe bună credință și pe constituție ca lege fundamentală, toate cererile legitime ale minorității maghiare pot fi soluționate.

România este și vrem să rămână un model de conviețuire interetnică, recunoscut peste tot în Europa.

Cerem tuturor organizațiilor extremiste ale minorității maghiare să renunțe la discursul anticonstituțional. România împlinește anul viitor 100 de ani de la Marea Unire. Transilvania este România!

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Politica