joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Drum județean din Gorj, reabilitat cu fonduri nerambursabile

Consilierii județeni din cadrul Consiliului Județean Gorj s-au întâlnit, ieri, într-o ședință extraordinară de lucru. Pe ordinea de zi s-au aflat două proiecte ce privesc reabilitarea rutieră, fiind vorba despre modernizarea drumului județean 675B, tronson ce traversează localitățile Câmpu Mare, Albeni, Călugăreasa, Prigoria, Zorlești, Alimpești până în DJ 675C.

Aleșii județeni au votat actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru acest obiectiv, valoarea investiției fiind de 75.728.112 de lei, inclusiv TVA. Drumul va fi gata, potrivit proiectului, în 24 de luni din momentul în care vor demara lucrările, lungimea tronsonului supus modernizării fiind de 25 de kilometri. Proiectul este pe fonduri europene, Consiliul Județean Gorj obligându-se să suporte cheltuielile neeligibile cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, reprezentând 4.030.914 lei.

Trotuare și piste de biciclete

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prin contract, Consiliul Județean Gorj răspunde și de mentenanța proiectului.

A fost nevoie să ne întâlnim pentru a actualiza anumite sume, astfel încât, sper eu, în două sptămâni să semnăm primul contract de finanțare pe programul operațional pentru drumul județean 675 B care va intra în reabilitare și modernizare începând de anul viitor. Era urgent să ne întâlnim pentru că ieri, la ora 16.00 expira termenul până la care trebuia să trimitem aceste clarificări. Acestea survin ca urmare a unor modificări legislative. Noi am făcut auditul în ianuarie 2017, când am depus proiectul. Legea s-a modificat între timp. Aceste cheltuieli sunt neeligibile și de aceea a trebuit să dăm această hotărâre. Sumele s-au diminuat cu 306.900 de lei”, a precizat președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu.

Lucrările de modernizare se referă la reabilitarea drumului județean, a podurilor și podețelor, realizarea de trotuare pietonale și piste de biciclete, modernizarea de stații de transport public, consolidări terasamente, realizarea de accese la proprietăți, realizarea de dispozitive de preluare și evacuare a apelor pluviale.

Politica