vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jandarmii olteni şi-au operaţionalizat sistemul „Big-Brother”

Dispeceratul Jandarmeriei Olt este conectat, 24 de ore din 24, la sistemele de supraveghere ale subunităţilor din judeţ, dar şi la cel al Prefecturii, urmând ca şi alte instituţii păzite de jandarmi să se interconecteze cu sediul

Inspectorul şef la Jandarmeriei Olt, colonelul Dorel Drejoi, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că următoarea instituţie care va fi conectată la dispeceratul inspectoratului este Camera de Conturi.

Vă informam despre sistemele de supraveghere video a sediilor subunităţilor inspectoratului din Slatina, Caracal, Corabia, Balş şi Scorniceşti, precum şi a sediului Instituţiei Prefectului, iar acum am realizat ceea ce ne-am propus. Urmează Camera de Conturi. Deja am făcut adresă către dânşii, iar ulterior vor fi conectate şi alte instituţii, în condiţiile tehnice realizate cu sprijinul STS”, a afirmat Drejoi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La rândul său, şeful Biroului Pază şi Protecţie Instituţionala din cadrul IJJ Olt, locotenent colonelul Gheorghe Radu, a declarat că la nivelul judeţului aproximativ 80% dintre instituţiile păzite de jandarmi au sisteme de supraveghere video, ce urmează a fi conectate la dispeceratul inspectoratului.

În Legea 333/2003 se prevede că unităţile de jandarmi pot înfiinţa dispecerate de monitorizare. Hotărârea 1486 prevede că obligaţia beneficiarului este să-şi implementeze aceste sisteme de supraveghere. Dânşii au implementat acest sistem perimetral, urmând ca după ce toate sistemele sunt compatibile, împreună cu STS, să fie conectate. La nivelul judeţului Olt, 80% dintre obiecte au sisteme de supraveghere video. Mai sunt obiective în alte localităţi – Caracal, Corabia, unde nu a fost implementat acest sistem de supraveghere”, a afirmat el.

Reprezentantul Jandarmeriei Olt a adăugat că interconectarea sistemelor de supraveghere duc la o mai bună executare a misiunilor.

Noi monitorizăm 24 de ore din 24, iar camerele pot fi orientate şi în alte direcţii, de aceea ne ajută. Dacă se întâmplă ceva în apropierea obiectivului, te poţi duce să intervii oportun, cu echipajul de intervenţie. Putem, de asemenea, observa şi ne ajută la identificarea persoanelor. La dispeceratul IJJ Olt, sunt doi subofiţeri care execută acest serviciu, în ture”, a mai spus locotenent colonelul Gheorghe Radu.

Politica