luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spectacol inedit de teatru la Casa Studenţilor din Craiova

Casa de Cultură a Studenţilor Craiova va găzdui, în perioada 28-30 septembrie, un spectacol inedit de teatru. „Romeo şi Julieta” va fi adusă în atenţia publicului nu după un program obişnuit, ci în scene ce se petrec în acelaşi timp, dar în spaţii diferite.

Florin Paraschivu, regizorul piesei, speră ca noul concept să aibă priză la public, având mare încredere în proiectul său şi în echipa cu ajutorul căreia a l-a realizat. Munca a fost una asiduă, Florin şi colegii săi pregătind acest spectacol de câteva luni bune.
„Prin intermediul spectacolului inspirat din celebrul text „Romeo şi Julieta”, vă invităm în lumea teatrului imersiv. Aşa cum sugerează şi numele acestui concept teatral, spectatorul va experimenta o imersiune în acţiunea spectacolului. Vă invităm să urmăriţi actorii prin Camera Julietei, Salonul casei Capulet, Grădina şi Balconul Julietei, O stradă laturalnică din Verona, Biserica fratelui Lorenzo, Cripta Capulet, Camera lui Paris, Spiteria în scene comune şi scene ce se petrec în locaţii diferite, dar în acelaşi timp. Practic, este singurul spectacol în care poți alege să urmărești viața personajului preferat de la intrarea în scenă pană la final. Alege să-i urmărești pe Romeo și Julieta, sau pe Mercutio și Benvolio, pe Tybalt și Capuleto sau de ce nu, Vrăjitoarele care încurcă ițele destinului tuturor protagoniștilor! O experiență unică, transpusă într-un model nou de teatru, care te aduce tot mai aproape de trăirile personajelor”, este îndemnul tânărului regizor.

„Spectacolul oferă un spațiu cultural alternativ”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Premiera spectacolului va avea loc la finele acestei luni, în data de 28 septembrie, la orele 20.00, la Casa de Cultură a Studenţilor Craiova. Pe scenă vor urca doisprezece actori tineri, atât studenți în cadrul departamentului pentru arte dramatice din cadrul Facultății de Litere, cât și actori amatori, pentru promovare și montare fiind antrenată și o echipă de cel puțin șase voluntari, elevi și studenți în Craiova.
„Scopul spectacolului este să atragă un număr cât mai mare de craioveni într-o platformă de manifestare cu un caracter artistic și să ofere un spațiu cultural alternativ. Spectacolul independent urmărește de asemenea încurajarea efortului independent în peisajul cultural craiovean”, a conchis Florin Paraschivu.

Politica