Conecteaza-te cu noi

Dolj

Mii de pachete de ţigări, în maşina unor craioveni

Publicat

pe

Doi fraţi din Craiova au fost prinşi luni, în urma activităților specifice întreprinse, de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj, cu sprijinul unui echipaj al Serviciului Poliției Rutiere, în comuna Leu, în timp ce transportau ilegal mii de pachete de ţigări netimbrate.

Polițiștii craioveni i-au identificat pe A.DANIEL, 37 de ani și A.IONUȚ, 38 de ani, ambii din municipiul Craiova, primul dintre aceștia se afla la volanul unei autoutilitare, iar într-un compartiment ascuns (pereți dubli) au fost identificate  8.990 pachete țigări (179.800 țigarete) fără timbru de marcaj fiscal, provenite din contrabandă, precum și suma de 64.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării și au fost predate la Direcția Regională Vamală Craiova pentru calcularea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului.

De asemenea, polițiștii au dispus ridicarea în vederea confiscării și suma de 64.000 lei, totodată fiind indisponibilizat și autovehiculul respectiv.

Cei doi suspecți sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar în baza probatoriului administrat cei doi au fost introduși în arestul poliției doljene pe bază de ordonanță de reținere”, potrivit IPJ Dolj.

Cei doi urma a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de sesizare a instanței de judecată în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

 

© 2022. Toate drepturile rezervate.