sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prins băut, la volan

Un bărbat, de 43 ani, din Drobeta Turnu Severin, a fost prins de poliţiştii din cadrul Poliției oraș Vînju Mare – Formațiunea Rutieră, în timp ce conducea o autoutilitară aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost oprit pentru control, pe DN 56A, la intrarea în localitatea Rogova.

„Întrucât persoana în cauză emana vapori de alcool, aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, fiind indicată o concentraţie alcoolică de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”, potrivit IPJ Mehedinți

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un alt șofer, de 24 ani, din Timișoara, a fost prins de poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin – Biroul Ordine Publică, în timp ce conducea pe strada Topolniței, din municipiu, un autoturism, deşi avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule. În ambele cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale.

RECOMANDĂRI ALE POLIŢIŞTILOR RUTIERI

ALEGE VIAȚA!

NU CONDUCEȚI DACĂ AŢI CONSUMAT BĂUTURI ALCOOLICE!

Conducerea sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una dintre cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor rutiere.

Poliția Română, prin Direcția Rutieră, acționează permanent pentru salvarea de vieți și sancționarea celor care nu nerespectă regulile de circulație și pun în pericol traficul rutier.

  • Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!
  • Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, evitând depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.
  • Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.
  • Totodată, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

NU FIŢI VICTIMELE ALCOOLULUI!

NU VĂ URCAŢI LA VOLAN ÎN STARE DE EBRIETATE!

Politica