Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Animalele sălbatice, în vizorul autorităților vâlcene

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, s-a întâlnit, luni, cu reprezentanţi ai Prefecturii Vâlcea, ai autorităţilor cu atribuţii în gestionarea fondurilor de vânătoare, respectiv Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea, Direcţia Agricolă Vâlcea şi Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului Vâlcea, precum şi cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Vâlcea, în calitate de gestionar al unor fonduri de vânătoare, şi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea. Scopul întâlnirii a fost de încerca găsirea unor soluții la problemele pe care animalele sălbatice le crează agricultorilor, cărora le distrug culturile şi le omoară animalele.

Încă o întâlnire, astăzi

Conducerea CJ Gorj a explicat că o nouă întâlnire, de data aceasta între DSVSA Vâlcea, Garda de Mediu și gestionarii fondurilor cinegetice, va avea loc astăzi.

La întâlnirea de azi, s-a discutat despre necesitatea implicării tuturor instituţiilor care au competenţă în domeniu, pentru stoparea acestui fenomen, care a devenit îngrijorător în ultima vreme, din cauza migraţiei mistreţilor din alte fonduri cinegetice şi creşterii numărului de şacali şi de vulpi, ultimele cunoscute ca principali vectori de răspândire a rabiei. La încheierea discuţiilor, s-a stabilit ca fiecare instituţie prezentă să vină cu propuneri concrete, pentru rezolvarea acestor probleme, iar ca un prim pas, a fost programată, pentru miercuri, 9 august, ora 10, o întâlnire între reprezentanţi ai DSVSA Vâlcea, responsabili ai Gărzi Forestiere şi gestionarii celor 47 de fonduri cinegetice, existente la nivelul judeţului nostru. Scopul acestei întâlniri este acela de a găsi soluţii în vederea diminuării efectivelor de mistreţi, iar în situaţia în care acestea nu vor da rezultatele aşteptate, în funcţie de gradul de pericol, se va analiza oportunitatea convocării Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a dispune măsurile legale care se impun în acest caz”, a explicat Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea.