sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ISU Mehedinți, partener într-un nou proiect european

Noi dotări la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Drobeta” al județului Mehedinți, printr-un proiect cu fonduri europene.

Este vorba despre proiectul derulat în cadrul Programului IPA de cooperare transfrontalieră România – Republica Serbia „Întărirea capacităţii autorităţilor române şi sârbe de a reacţiona în caz de inundaţii şi cutremure”, al cărui contract de finanțare a fost semnat, miercuri, la sediul Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră Timişoara.

Un camion pentru intervenţii în accidente colective şi calamităţi; un camion de sprijin logistic (pentru organizarea unei tabere pentru victime şi o bază de operaţiuni); un camion pentru transportul de materiale de intervenţie la locul de intervenţie; două microbuze pentru 16 persoane. bărci de salvare; echipamente de protecţie individuală pentru intervenţia în caz de inundaţii (costume termice, veste de salvare, căşti, etc.), sunt echipamentele ce vor fi achiziționate prin acest proiect.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proiectul va fi implementat de către Ministerul de Interne al Republicii Serbia – Sectorul pentru managementul situaţiilor de urgenţă, în calitate de lider de proiect, în parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi, în calitate de partener, pe o perioadă de doi ani.

Bugetul total prevăzut este de 2.020.605,30 euro, din care suma de 982.947,00 euro revine Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi. Din bugetul partenerului român, 835.504,95 euro reprezintă finanţare din fonduri europene, 127.783,11 euro (13% din bugetul total al proiectului) reprezintă cofinanţarea din partea română, 19.658,94 euro (2% din bugetul total al proiectului) reprezintă contribuţia proprie a partenerului român.

Politica