duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„N-are rost să pierdem timpul cu un club care e la morgă”

Galeria Durii vrea o nouă echipă la Târgu Jiu, pe modelul Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj sau Oțelul Galați.

Convins că CS Pandurii nu mai poate evita falimentul, preşedintele Asociaţiei „Liga Suporterilor Durii”, Valeriu Peptenatu, vrea înființarea unui nou club în Târgu Jiu, care să înceapă activitatea din campionatul județean.

Am depus un proiect prin care cerem, de urgenţă, înfiinţarea unui club sportiv pentru ca acest oraş să nu rămână fără fotbal. Nu au ce caută aici nici Juventus Bucureşti, nici vreo echipă din Suceava, nici Internaţional Băleşti. Cum Galaţiul, Farul, Petrolul sau Universitatea Cluj au plecat toate din Liga a 4-a, aşa vom pleca şi noi. Nu este o ruşine! N-a scăpat de faliment nici Rapidul, care era un brand, dar nu s-a oferit nimeni să-i ajute cu bani Am avut o discuţie şi cu Mihai Prunariu, preşedintele AJF Gorj, să vedem care sunt condiţiile pentru a putea înscrie clubul în campionatul județean. O să trimitem și nişte invitaţii de asociere”, a declarat Peptenatu, conform gorjeanul.ro. Liderul Galeriei “Durii” susține că demersurile trebuie urgentate și nu mai vrea ca noul club să depindă doar de banii publici “Eu nu mă rog de nimeni, dar mulţi dintre ei o să aibă surprize, pentru că se pierde timpul cu un club care este la morgă. Nu a fost adusă dovada că s-au efectuat nişte plăţi. Perioada este scurtă, eu m-am deplasat la Federaţia Română de Fotbal şi am avut o discuţie cu mai marii de acolo. Toată lumea mi-a spus că pentru a nu avea probleme cu promovări, cu finanţări, e cel mai bine să pleci cu un proiect nou. Ne vom baza pe transparenţă, corectitudine, să nu se mai facă greşelile trecutului. Nu ne mai permitem să pierdem nicio zi. Acest club trebuia făcut din martie, actele de constituire durează. Noi vrem ca Primăria să vină lângă noua echipă cu baza sportivă, nu cu bani, că poate se ajunge iar la problemele din trecut şi la bugete fictive”, a precizat Peptenatu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Somați de ANAF și Herea

Între timp, CS Pandurii Târgu Jiu a primit ultimatum din partea ANAF, deoarece n-a plătit, până miercuri, o parte din datoriile către Administrația Județeană a Finanțelor Publice Gorj, așa cum s-a angajat în planul de reorganizare aprobat de Tribunalul Gorj. Dacă nu va fi achitată, până la sfârșitul acestei luni, suma de 1.300.000 lei, se va cere falimentul clubului. Și fostul jucător al Pandurilor, Ovidiu Herea, a solicitat același lucru, pentru neplata unor restanțe salariale.

Nu am plătit. Nu avem surse de finanțare, din moment ce echipa a retrogradat, iar banii din drepturile TV nu vor mai veni. Dacă reușim să scăpam de faliment și dacă vom câștiga la TAS punctele pierdute în meciul cu ASA Târgu Mureș, vom continua chiar în Liga I. Finanțele ne-au făcut o solicitare. Dacă nu le achităm 13 miliarde de lei vechi până la sfârșitul acestei luni, o să ne ceară falimentul. Mai este și jucătorul Herea, care a solicitat falimentul pentru 16 mii de euro”, a declarat administratorul special al CS Pandurii, Marin Golea.

Politica