luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mario Oprea: Bacalaureatul diferențiat pentru minorități este o jignire dusă spre ilegalitate

Senatorul liberal Mario Ovidiu Oprea afirmă că o eventuală introducere a Bacalaureatului diferențiat pentru minorități este o jignire dusă spre ilegalitate, o asuprire a actului educațional, o separare injustă a copiilor români și o îngropare a identității naționale.

„PSD a redevenit simbolul trădării naționale. Recidivând noaptea ca hoții, parlamentarii PSD contribuie la predarea țării pe bucăți minorității maghiare. PSD apelează la o „asociație” fără scrupule a cărei entitate a funcționat dintotdeauna împotriva intereselor românilor. Pe lângă cele trei mari cereri ale UDMR, Dragnea și compania comercială pesedistă au acceptat să treacă în tăcere prin Parlament și alte inițiative ale maghiarilor care cer modificarea fragilei Legi a Educației în favoarea lor. Reiterez ideea că trădătorii trebuie căutați la alte partide, parlamentarii PNL nu sunt de vânzare! Bacalaureatul diferențiat pentru minorități este o jignire dusă spre ilegalitate, o asuprire a actului educațional, o separare injustă a copiilor români și o îngropare a identității naționale. Dragnea a ajuns să vândă țara ca să scape de cazier! Pentru 30 de voturi, PSD este capabil să semneze pentru anihilarea autonomiei românești. Asta se numește mită la UDMR. În propria țară, un premier se leagă cu lanțurile de scaun în palat, iar partidul care l-a propulsat face cadou țara, prin aprobarea unor proiecte maghiare ținute la sertar de 12 ani. Acest guvern de incompetenți și bișnitari nu a reușit să modeleze o lege a educației în sprijinul real al elevilor români, sistemul de învățământ fiind și astăzi pe butuci. PSD nu se preocupă de calitatea actului didactic, de integrarea în școli a celor care au abandonat învățământul, de recompensarea merituoșilor, de logistica unităților care încă au toaleta în curte și zero avize. PSD poate cu bună știință să pervertească legea educației în favoarea unei minorități, să marginalizeze copiii români și să accepte oferirea de bani cadou de la guvern maghiarilor, uitând că în 2012 s-au opus fix acestor măsuri, răsturnând guvernul de atunci. Aceste fapte evidente antinaționaliste trebuie sancționate atât instituțional, cât și de electorat. Dragnea trebuie împiedicat să ofere România în schimbul libertății sale, trebuie obligat să nu mai trateze statul ca pe o marfă care se transferă unor dealeri fără granițe, la propriu și la figurat”, declară senatorul liberal Mario Ovidiu Oprea.

Totuși, surse politice au declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că PSD şi UDMR nu au căzut la un acord cu privire la proiectul privind scăderea pragului de reprezentare a minorităţilor pentru folosirea limbii materne în administraţie, iar comisiile de marţi au fost anulate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica