vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ:  Buna guvernare se face cu asumare politică

Marius Cristian Tuță, vicepreședinte ALDE Dolj:Pozițiile de prefect, subprefect și de șefi ai structurilor deconcentrate ar trebui să fie politice

Considerăm că aplicarea integrală a unui program de guvernare este prima obligație politică a unui partid sau al unei coaliții de partide care câștigă alegerile.

Decizia retragerii sprijinului politic pentru actualul guvern a fost cauzată mai ales de rămânerile în urmă privind aplicarea programului de guvernare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dincolo însă de actuala situație politică apreciem că, pentru a crea toate condițiile implementării unui program de guvernare în plan local, pozițiile de prefect, subprefect și cele de șefi ai instituțiilor deconcentrate ar trebui asumate politic.

Noi credem că aceste poziții de demnitate publică ar trebui desemnate politic de cei care câștigă alegerile. S-ar elimina pe de o parte ipocrizia privind apolitismul, falsa depolitizare iar, pe de altă parte, formațiunile politice ar putea să își pregătească din timp resurse umane competitive pentru astfel de poziții cheie.

Sperăm că o astfel de măsură își va găsi imediat loc pe agenda viitorului guvern PSD- ALDE. Ar fi o decizie rațională care ar consolida jocul politic democratic în detrimentul unor ”combinații politice” care nu își au rostul într-o societate modernă.

Sunt, în acest sens, multe exemple de bune practici în societăți dezvoltate la al căror statut de civilizație democratică dorim cu toții să ajungem.

Politica