sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fotbal copii/ Oltenii n-au trecut de grupe

Șase echipe din Oltenia, una din Banat și una din Ardeal au luptat, la malul Dunării, pentru calificarea la turneul semifinal al CN U13.

Desfășurată pe Stadionul Municipal din Dr. Tr. Severin, zona a VI-a a Campionatului Național de fotbal rezervat juniorilor U13 ani a fost câștigată de CS Luceafărul Cluj (foto), care a dispus în finală cu 3-1 de LPS Banatul Timișoara. Singura care a reușit să smulgă un punct campionilor a fost echipa organizatoare ACS Luceafărul Drobeta, scor 1-1, chiar în meciul de deschidere. Oaspeții au deschis scorul prin Matei (13), iar Hondorocu a egalat în minutul 53. Severinenii au remizat și în următorul joc, 2-2, cu LPS Slatina. Deși a condus cu 2-0 la pauză, prin golurile lui Fulga (7) și Pâslea (25), Luceafărul Drobeta a fost egală în ultimele minute de Vătui (55) și Dinu (58). În ultimul joc, gazdele de la ACS Luceafărul au dispus cu 3-0 de CSM Râmnicu Vâlcea (Pâslea 32, Martinovici 55 și Radaslavescu 59) și au încheiat grupa pe locul secund, la 2 puncte sub CS Luceafărul Cluj. În grupa B s-a impus LPS Banatul Timișoara, care a trecut cu 2-0 de Dinamyk Craiova și cu 2-1 de FC Hunedoara, după care a fost învinsă cu 1-0 de LPS Târgu Jiu. Bănăneții au fost învinși și în finală de CS Luceafărul Cluj. „Dacă am fi fost mai atenți, puteam să terminăm noi pe primul loc în grupă și să jucăm finala. Rămânem cu satisfacția că am încheiat neînvinși această etapă zonală”, a spus managerul echipei Luceafărul Drobeta, Alexandru Sitaru. Echipa sa a mizat pe: Bogdan Sfetcu, Adrian Frânculescu – Raul Dragolici, Emanuel Martinovic, Mathias Hondorocu, Raul Faur, Eduard Radaslavescu, Ilie Sgondea, Valentin Căpățână, Ionuț Arjocu, Mario Vișan, Gabriel Fulga, Gabriel Pâslea, Denis Dragu, Rareș Leca și Cătălin Tronea.

Alături de Luceafărul Cluj (câștigătoarea zonei a VI-a), s-au mai calificat la turneul semifinal: Comstar Vaslui (zona I), Viitorul Constanța (zona a II-a), AS Regal Sport Club “Ferdinand I” București (zona a III-a), Juventus București (zona a IV-a), Colțea Brașov (zona a V-a), ASU Polithnica Timișoara (zona a VII-a) și CFR Cluj (zona a VIII-a)

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rezultatele zonei a VI-a

Grupa A

ACS Luceafărul Drobeta – CS Luceafărul Cluj 1-1

LPS Slatina – CSM Râmnicu Vâlcea 3-1

CS Luceafărul Cluj – CSM Râmnicu Vâlcea 9-1

ACS Luceafărul Drobeta – LPS Slatina 2-2

LPS Slatina – CS Luceafărul Cluj 0-4

CSM Râmnicu Vâlcea – ACS Luceafărul Drobeta 0-3

Clasament:

1. Luceafărul Cluj 7 pct

2. Luceafărul Drobeta 5 pct

3. LPS Slatina 4 pct

4. CSM rm.Vâlcea 0 pct

Grupa B

LPS Banatul Timișoara – CS Dinamyk Craiova 2-0

FC Hunedoara – LPS Târgu Jiu 2-0

CS Dinamyk Craiova – LPS Târgu Jiu 4-0

LPS Banatul Timișoara – FC Hunedoara 2-1

CS FC Hunedoara – CS Dinamyk Craiova 2-3

LPS Târgu Jiu – LPS Banatul Timișoara 1-0

Clasament

1. Banatul Timișoara 6 pct

2. Dinamyk Craiova 6 pct

3. FC Hunedoara 3 pct

4. LPS Tg.Jiu 3 pct

Finala: CS Luceafărul Cluj – LPS Banatul Timișoara 3-1

Politica