vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video/Trafic de droguri: Brancardierul de la Morga Slatina, arestat preventiv alături de alți șase suspecți

Șapte persoane au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile, în dosarul de trafic de droguri din Slatina. Este vorba despre Marius-Ionuţ Iordache, zis „Atomenu”, liderul grupării, şi Ana Lilea, partenera acestuia, Marius-Ionuţ Manda, Claudiu-Silviu Manda, Petrişor-Rareş Denghel, Cezar-Bogdan Jumate şi Ilie-Leonard Lale, zis „Doc” sau „Leo”, brancardierul de la Morga Slatina.

Potrivit anchetatorilor, începând cu februarie 2016, grupul infracțional a procurat droguri și substanţele susceptibile de a avea efecte psihoactive din Craiova sau prin plasarea unor comenzi on-line pe diverse site-uri.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna februarie 2016, inculpaţii  Iordache Marius Ionuţ, Lilea Ana, Manda Marius Ionuţ  şi  Manda Claudiu Silviu au constituit un grup infracţional organizat la care ulterior au aderat inculpaţii Jumătate Cezar Bogdan, Denghel Rareş Petrişor şi Lale Ilie Leonard şi  care a avut ca scop procurarea şi distribuirea  atât de droguri de risc  cât şi de substanţe  susceptibile a avea efecte psihoactive. Drogurile şi substanţele susceptibile de a avea efecte psihoactive erau procurate de pe raza municipiului Craiova  sau prin plasarea unor comenzi on-line pe diverse site-uri iar ulterior erau preparate, ambalate şi comercializate către diverse persoane  de pe raza judeţelor Olt şi Vîlcea.S-a reţinut că membrii grupului, distribuiau produsele atât  în zona  PROGRESUL cât şi în zona unei şcoli generale şi a unui liceu”, arată DIICOT.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Traficanții încasau sume între 10 şi 25 lei, în funcţie de produs, respectiv ţigarete confecţionate sau produse cu materiale vegetale, iar unii dintre inculpați își produceau singuri substanţe cu efecte psihoactive.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, în momentul în care primeau o comandă, membrii grupului se deplasau cu autoturismele în diferite zone din  municipiul Slatina unde  livrau comenzile încasând sume între 10 şi 25 lei, în funcţie de produs, respectiv ţigarete confecţionate sau  produse cu materiale vegetale.

De asemenea, s-a constatat că  în momentul în care inculpatul Iordache Marius  Ionuţ  avea dificultăţi în  procurarea substanţelor cu efecte psihoactive  de pe raza municipiului Craiova, inculpata Lilea Ana şi Manda Marius Ionuţ îşi produceau singuri substanţe cu efecte psihoactive prin  amestecarea plantelor de salvie cu acetonă ori alcool etilic. Astfel, produsul creat avea efecte psihoactive diferite decât substanţele psihoactive cumpărate de pe raza municipiului Craiova”, mai spun anchetatorii.

Anchetatorii arată că drogurile au provocat consumatorilor de astfel de produse, în special minori, stări de somnolenţă, de debarasare de la viaţa cotidiană, fie pe termen scurt fie pe termen lung iar mulţi dintre aceştia au ajuns în stare gravă la spital.

Din luna februarie 2016 și până în prezent, inculpaţii au comercializat peste 10 kg de droguri și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în valoare de peste 300.000 lei.

În urma unor percheziții, procurorii au ridicat de la domiciliile suspecților diverse cantităţi de droguri, un pistol cu bile calibrul 4,5 mm și sumele de 163.800 lei, 100 dolari și 6.350 euro.

Politica