luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reţele de apă, canalizare şi staţii de tratare şi pompare a apei uzate din 25 de localităţi ale judeţului, reabilitate cu 150 de milioane de euro, bani de la UE

Compania de Apă Olt(CAO) a depus, din decembrie 2016, la Ministerul Fondurilor Europene, studiu de fezabilitate pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Olt, în perioada 2014 – 2020”, fiind în primii patru operatori din ţară care au depus proiecte.

În cadrul acestui proiect cu finanţare europeană, Compania de Apă Olt va accesa fonduri europene şi pentru investiţii în reţelele de apă, canalizare, staţii de tratare a apei şi staţii de pompare a apei uzate pentru 17 comune din judeţul Olt care fac parte sau sunt în diferite stadii de aderare la ADI Oltul. Până când vom semna contractul de finanţare, acestea vor face parte din Compania de Apă Olt, potrivit reprezentanţilor investiţiei.

150 de milioane de euro vor merge în Slatina şi alte 24 de localităţi. De acest proiect vor beneficia, pe lângă Slatina, localităţile: Caracal, Corabia, Balş, Potcoava, Scorniceşti, Drăgăneşti, Dăneasa, Băbiciu, Gostavăţu, Scărişoara, Fărcaşele, Dobrosloveni, Izbiceni, Giuvărăşti, Bălteni, Perieţi, Schitu, Rusăneşti, Piatra-Olt, Găneasa, Tia Mare, Şerbăneşti, Crâmpoia şi Vişina. „Vorbim de fonduri europene de aproximativ 150 de milioane de euro pentru toate cele 24 de localităţi, incluzând aici şi oraşul Balş, care se află în proceduri de aderare la operatorul regional. Este unul dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene din judeţul Olt prin care vrem să oferim consumatorilor din oraşe şi comune apă de cea mai bună calitate. Suntem parte a comunităţilor şi vrem ca cetăţenii judeţului Olt să fie mulţumiţi de serviciile noastre. De zece ani suntem alături de comunitate”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, directorul CAO Cătălin Uşurelu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica