marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU Craiova nu lasă garda jos cu FCSB: “Vom alinia un prim 11 competitiv”

Formația olteană speră ca în acest final de sezon să se aleagă cu un trofeu, acela al Cupei României, dar în același timp mai are o ultimă etapă de disputat în play-off, contra rivalei bucureștene FCSB. Pentru craioveni partida de sâmbătă, din Capitală, nu mai are o miză concretă în campionat, însă orgoliul oltenilor vrea să obțină o victorie.

CSU Craiova va întâlni în ultimul meci din acest campionat FCSB în deplasare, pe Arena Națională, sâmbătă de la ora 20.00, oră și zi în care se vor juca toate cele trei meciuri din etapa a X-a, care va decide campioana din acest an. Trupa lui Reghecampf are mare nevoie de o victorie pentru a mai spera la titlu, și chiar și în această situație va depinde de rezultatul lui FC Viitorul cu CFR Cluj.

Dacă echipa lui Hagi se va impune sâmbătă va deveni automat campioana României pentru că deține avantajul rezultatelor din meciurile directe cu FCSB. Echipa craioveană anunță însă că va merge să câștige puncte la București, antrenorul Gigi Mulțescu afirmând că va introduce o formulă competitivă contra lui FCSB.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Suntem în fața a două meciuri foarte grele, poate cele mai importante din acest sezon. Urmează meciul cu FCSB, un adversar de tradiție al Craiovei, și partida din Cupă, pentru că luptăm pentru acest trofeu, ne dorim să îl câștigăm. Partida cu FCSB va fi foarte grea, este un joc în deplasare într-un context destul de încins. Ne ducem să jucăm cât putem noi de bine, cu lotul pe care îl avem la dispoziție. Sper să obținem punct sau puncte. Față de meciul cu Viitorul, beneficiem acum și de aportul unor jucători care au fost accidentați. E vorba de Băluță, Kelic și Briceag care a fost bolnav înaintea jocului de la Pitești. Acum putem alinia un prim 11 competitiv cu care să câștigăm puncte”, a declarat antrenorul lui CSU Craiova, Gigi Mulțescu.

Tehnicianul formației oltene este îngrijorat de o posibilă agresivitate crescută a echipei lui Reghecampf.

“Sunt îngrijorat că va fi un meci dur la București. Ei sunt nervoși acum că pot pierde titlul, e normal să fie așa, îi înțeleg într-un fel. Dar ce a zis antrenorul lor că va pune un jucător să le rupă picioarele lui Ivan și Băluță, asta e inadmisibil. Mă face să fiu îngrijorat. Eu antrenez fotbalul, tehnica, nu mă pricep să antrenez agresivitatea. Nu am spus niciodată unui elev de-al meu să lovească un adversar. Cei de la FCSB au câștigat două meciuri în fieful nostru, după greșeli mari de arbitraj și nu s-a întâmplat nimic, au plecat liniștiți de la stadion. Noi ne bazăm pe Academie, așa a fost dintotdeauna la Craiova. Steaua a investit, a luat jucători cu toptanul. Sunt strategii diferite. Spre exemplu, chiar dacă aveam lotul complet, în tur l-am debutat pe Screciu, pentru că s-a impus, iar valoarea nu așteaptă trecerea anilor. Cu Manea, Screciu și Markovic în teren am câștigat pe terenul celor de la Viitorul și nimeni nu s-a lamentat, nimeni nu ne-a felicitat. În momentul în care am bătut la Viitorul, FCSB a urcat pe locul 1″, a mai spus Mulțescu.

Ivan vrea victoria la FCSB

Andrei Ivan este motivat să obțină un rezultat bun în ultima etapă a play-off-ului. Atacantul Craiovei a spus că deși se așteaptă la o primire ostilă din partea adversarilor, el și colegii săi vor lupta pentru a lua toate punctele.

„Un rezultat pozitiv în campionat, cu FCSB, ne oferă moral pentru meciul cu Voluntari, din Cupa României. De aceea vom lupta pentru a face un meci bun și a câștiga sâmbătă. Noi mergem pe Arena Națională cu capul sus, suntem conștienți că nu vom fi bine primiți, dar ne vom vedea de joc și vom da totul pentru a ne impune. În ultimele etape noi am arbitrat lupta la vârful clasamentului, dar nu sunt mândru de asta. Sunt mândru pentru că joc la Craiova. La fiecare meci îmi doresc să joc din primul minut, să marchez pentru echipă și să văd suporterii Craiovei fericiți la final. Dacă am fi jucat pe Extensiv acest play-off consider că ne puteam bate la titlu”, a spus Ivan.

Vlad rămâne modest, după debutul în Liga I

Tânărul portar al Craiovei, care a evoluat pentru prima dată în Liga I în meciul cu FC Viitorul și a făcut-o chiar foarte bine, a avut o abordare modestă legată de acest aspect, declarând că se va pregăti în continuare la fel de serios.

“M-am bucurat foarte mult când am fost anunțat că voi debuta la echipa mare. Am făcut un meci bun, dar știu că trebuie să rămân modest, să muncesc în continuare pentru a reprezenta o soluție. Mereu când joc urmăresc să îmi fac meseria cât mai bine, să nu primesc gol. Sunt pregătit să evoluez și în următoarele partide, ar fi o provocare pentru mine, dar nu eu stabilesc acest lucru, ci staff-ul tehnic.  Favorita mea la titlu este și va rămâne Craiova. Nu a fost să fie anul acesta, dar vom strânge rândurile și ne vom mobiliza pentru anul următor să ne luptăm acolo sus. Acum consider că avem șanse reale să întoarcem rezultatul din tur cu FC Voluntari, să ne calificăm în finală și să câștigăm Cupa României”, a declarat Andrei Vlad.

Politica