vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-au stabilit grupele Cupei Mondiale din Japonia 2019. “Obiectivul nostru este să mergem ca Europa 1”, spune antrenorul Howells

Miercuri, 10 mai, în oraşul japonez Kyoto, a avut loc tragerea la sorţi pentru stabilirea grupelor de la Cupa Mondială de Rugby din 2019. Aflată în plin proces de calificare la această competiţie, România poate ajunge în Grupa A sau B, în funcţie de felul în care va obţine biletul pentru Japonia.

Astfel, dacă vom fi Europa 1, adversarele Stejarilor vor fi Irlanda, Scoţia,  Japonia şi câştigătoarea barajului de calificare.

Dacă vom fi câştigătoarea barajului de calificare, adversarele Stejarilor vor fi Irlanda, Scoţia, Japonia şi Europa 1.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă vom fi câştigătoarea turneului de calificare, adversarele Stejarilor vor fi Noua Zeelandă, Africa de Sud, Italia şi Africa 1.

În acest moment, România se află pe primul loc în Rugby Europe Championship, competiţie care o poate propulsa direct la competiţia din Japonia, calificarea urmând să se decidă în urma rezultatelor cumulate tur-retur sezonul 2016-2017 şi 2017-2018.

“Obiectivul nostru este de a ne califica din postura de Europa 1, acesta a fost gândul cu care am pornit la drum în această ediţie a Rugby Europe Championship. Grupa A, în care avem şanse mari să ajungem, este o grupă bună, care ne dă posibilitatea să obţinem rezultate promiţătoare, acele două victorii care ne pot asigura calificarea directă la ediţia din 2023. Este greu de spus în acest moment care dintre adversarii pe care îi vom întâlni sunt mai accesibili, însă până în 2019 mai este mult de construit. Cred că şansele vor fi egale, pentru că într-o astfel de competiţie este extrem de importantă ordinea meciurilor, cât vom avea de călătorit între partide şi, mai ales, cât de repede se vor recupera jucătorii. De asemenea, turneul pe care îl vom efectua în iunie în Japonia, unde vom întâlni pe una dintre posibilele adversare la Cupa Mondială, este extrem de bine venit. Este important ca jucătorii să ia contact cu civilizaţia niponă, să se adapteze cât mai bine la ce vor găsi acolo, să iasă din starea de confort dată de meciurile jucate acasă. În plus, vom avea astfel contact şi cu publicul japonez, cu atmosfera care va fi la meciurile de la Cupa Mondială”, a declarat Lynn Howells, antrenorul României.

 

Grupele de la Cupa Mondială de Rugby din 2019:

Grupa A: Irlanda, Scoţia, Japonia, Europa 1 şi Câştigătoarea Barajului de calificare

Grupa B: Noua Zeelandă, Africa de Sud, Italia, Africa 1, Câştigătoarea turneului de calificare

Grupa C: Anglia, Franţa, Argentina, America 1, Oceania 2

Grupa D: Australia, Țara Galilor, Georgia, Oceania 1, America 2

România se poate califica la Cupa Mondială din 2019 în următoarele situaţii:

  • dacă ocupă primul loc în Rugby Europe Championship 2016/2018;
  • dacă se clasează pe locul 2 în Rugby Europe Championship 2016/2018 după Georgia, calificată deja direct de la Cupa Mondială din Anglia;
  • dacă se clasează după echipa calificată direct şi se impune în barajul cu ocupanta locului 3 în Pacific Tri-Nations (Fiji, Samoa şi Tonga)
  • dacă se impune în turneul de recalificare, la care vor mai participa o echipă din America, una din Africa şi una din Asia/Oceania.

 

Sursa: frr.ro

Politica