vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parcul „Romanescu”, recepționat cu anexă și fără inaugurare

Recepția fizică la Parcul „Nicolae Romanescu” s-a finalizat, conform edilului-șef interimar al Băniei. Aceasta ar urma să se încheie oficial zilele următoare, cu anexă, pentru a se remedia, într-o perioadă de două săptămâni, anumite deficiențe constatate. Municipalitatea nu îl va inaugura, cel mai probabil, având în vedere că el este deschis publicului, evitând să facă asta, totodată, în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale.

Pe teren, aproape totul a fost ok, așa că recepția fizică s-a încheiat pentru Parcul „Nicolae Romanescu”. Din punct de vedere al documentelor, aceasta va fi încheiată oficial în perioada următoare, cu anexă, după cum a declarat primarul interimar Mihail Genoiu.

Din punct de vedere fizic, recepția s-a încheiat la Parcul „Romanescu”. Sunt ultimele hârtii care se încheie cu Inspectoratul de Stat în Construcții, mai erau ceva discuții vizavi de faptul că nu intraseră în cont banii care reprezintă cota ISC-ului, dar care au fost virați de săptămâna trecută de către Primărie. Am înțeles de la cei care fac recepția că sunt ceva observații care vor rămâne într-o anexă, pentru a fi remediate într-o perioadă de două săptămâni. Automat, el va intra apoi în posesia Primăriei, pentru a face curățenia – o parte din ea a făcut-o deja constructorul –, va trebui să plantăm flori, plante ornamentale, precum să și însămânțăm anumite zone cu gazon”, a precizat Genoiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a explicat, pentru Jurnalul Olteniei, că parcul nu va avea parte de o inaugurare oficială, existând riscul să se interpreteze un astfel de eveniment în perioada campaniei electorale.

Având în vedere că se suprapune cu campania electorală, s-ar putea să nu facem o inaugurare pentru a nu face discuții în sensul acesta. Important este că parcul e la dispoziția locuitorilor, l-am văzut plin, chiar dacă vremea nu a fost așa frumoasă de 1 Mai. Cred că locuitorii Craiovei se bucură deja de el”, a precizat primarul interimar.

Îmi pare foarte rău că este acel disconfort creat cu Podul Suspendat”

Acesta a făcut apel la înțelegerea craiovenilor vizavi de restricțiile pe Podul Suspendat. Se pare că aceștia au fost atât de nerabdători să intre pe pod încât au încercat să dea la o parte blocajele puse pentru a opri accesul.

Îmi pare foarte rău că este acel disconfort creat cu Podul Suspendat, dar care nu ne aparține. El vine dintr-un proiect vechi, care s-a derulat în anii anteriori și care a împlinit vârsta de maturitate de cinci ani, așa că de-abia acum putem interveni pe el. Mă refer în primul rând la paviment, care este rupt, acele scânduri din podeaua podului sunt deteriorate, iar lucrurile sunt destul de greoaie. Sunt documentele la Ministerul Culturii cred că de câteva luni bune, de la începutul anului, în privința avizului pe care ministerul trebuie să ni-l dea pentru partea de Expertiză Tehnică plus Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții, pentru a merge mai departe cu procedura și pentru a interveni asupra lui. Dar sunt mulți cetățeni care nu au răbdare. Acolo au fost puse și niște blocaje, la un moment dat, ca să nu se intre, însă au fost date la o parte. Dar trebuie să înțeleagă toată lumea că nu se mai poate interveni oricum. Nu poți să schimbi nicio scândură, nu poți să mai intervii cu absolut nimic până când nu ai toate formele și toate avizele, mai ales la un monument istoric cum este acest pod”, a subliniat Genoiu.

Preluarea hipodromului, reluată

În ceea ce privește o altă parte a Parcului „Romanescu”, hipodromul, primarul interimar a explicat că nu s-a renunțat la ideea fostului primar, Lia Olguța Vasilescu, de a-l prelua.

Atunci, am primit un refuz de la Ministerul Tineretului și Sportului la solicitarea noastră, deoarece era o lege a calului, acolo mai existau niște cai, a fost o chestiune mai încâlcită, dar am reluat procedura și lucrăm la documentația pentru a solicita hipodromul. Ne dorim să intre în patrimoniul nostru, împreună cu restul suprafeței de teren care este în proprietatea primăriei, pentru a dezvolta un hipodrom la standarde foarte ridicate. Ne-am propus, dacă reușim să intrăm în posesia lui, să începem cu ceea ce e mai simplu, cu un manej pentru sărituri, și, ușor-ușor, să extindem, iar ceea ce facem, să facem pentru competiții internaționale, așa cum am gândit și la stadionul de atletism, pentru că numai în felul acela poți să îl bagi în circuit”, a conchis primarul interimar.

Politica