joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încă cinci autobuze Solaris, comandate de Primăria Craiova

Municipalitatea craioveană a dat comanda pentru încă cinci autobuze Solaris, după cum a anunțat primarul interimar Mihail Genoiu care, conform termenelor din contract, ar trebui să fie livrate în maxim 60 de zile. În același timp, funcționarii pregătesc proiecte integrate pe Axa 4.1, conform ghidurilor fiind posibilă și reabilitarea de infrastructură, alături de cumpărarea de autobuze și tramvaie noi.

Primăria Craiova a dat comanda pentru cele cinci autobuze Solaris, prinse în bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2017 cu suma de 5,206 milioane de lei. Primarul interimar al Băniei, Mihail Genoiu, a declarat că acestea ar putea ajunge în oraș în cursul lunii iulie sau la începutul lui august.

„S-a dat comanda pentru cele cinci autobuze Solaris. Presupun că în 60 de zile ele vor ajunge aici, dar dacă nu, vor curge penalități, însă nu cred că e cineva dornic să obțină penalități. S-a obișnuit lumea la Craiova că, dacă în contract sunt prevăzute penalități, se pun penalități. Și atunci, nu cred că se poate juca nimeni cu termenul de livrare. Sperăm să le avem în cursul lunii iulie sau la începutul lui august”, a declarat Mihail Genoiu într-un interviu acordat Jurnalul Olteniei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lucrăm pe proiecte integrate, care cuprind mijloacele de transport”

În paralel, a spus primarul interimar, se lucrează intens la documentele pe Axa 4.1 pentru achiziția de autobuze și tramvaie.

Ghidurile au apărut cu posibilitatea de a acționa și asupra străzilor, bulevardelor și așa mai departe. Iar la ora aceasta, în momentul în care achiziționezi un număr de autobuze și de tramvaie, ele trebuie să fie alocate pe o cale de rulare. Vreau să cumpăr tramvaie, e ok, dar trebuie să integrez și reabilitarea căii de rulare de pe Henry Ford, reabilitarea stației de încărcare, ceva din depozitul de tramvaie și achiziția de tramvaie. La fel și la autobuze, unde pot să intervin și asupra străzilor, asupra intersecțiilor sau a giratoriilor. Lucrăm pe proiecte integrate, care cuprind mijloacele de transport. În situația aceasta, e posibil ca numărul autobuzelor să scadă, pentru că intervine și bulevardul de data aceasta. Probabil că nu poți să faci un bulevard cu 50 de autobuze, că nu sunt 50 de autobuze numai pe acel traseu. Și, atunci, vom face mai multe variante, unul cu 10, unul cu 20, și așa mai departe”, a mai precizat Genoiu.

Reamintim că, pentru autobuzele furnizate de Solaris, termenul de livrare de la semnarea contractului subsecvent este de maxim 60 de zile. Contractul cu firma Solaris este pe o perioadă de patru ani, cu un maxim de 50 de autobuze. 24 dintre ele au fost deja aduse la Craiova. Contractul expiră în luna septembrie 2018.

Politica