vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Handbalul mic, la putere mare în Polivalenta severineană

Cele mai mici handbaliste se întrec pe parchetul Sălii Polivalente din Drobeta-Turnu Severin. După calificarea obţinută la turneul semifinal junioare IV, fetele de la Clubul Sportiv Școlar Drobeta cred în şansa lor de a-şi disputa întâietatea în finala pe țară. Clubul severinean mizează pe două echipe în penultimul act.

Turneul semifinal de junioare IV se desfășoară în perioada 5-7 mai, în Sala Polivalentă din Drobeta-Turnu Severin, aceiași locație care a găzduit și etapa regională. Opt echipe vor lupta pe semicerc pentru calificarea în finala națională. Pe lângă cele două echipe severinene mai sunt angrenate pentru calificare HCU FEFS Craiova, CSS Slatina, Liceul Traian Vuia Reșița, CS HC Cîtu, AS Leu Giarmata și HC Jimbolia. Formațiile au fost împărțite în două grupe, CSS 1 Drobeta-Turnu Severin și CSS 2 Drobeta-Turnu Severin fiind repartizate alături de reprezentantele Timișului: CS HC Cîtu Timișoara și AS Leu Giarmata.

Din cele opt echipe participante numai patru se vor califica la turneul final, ce se va desfășura în luna iunie, conform calendarului Federației Române de Handbal. Grupa noastră nu este ușoară, însă am mari speranțe că sportivele mele sunt motivate și dornice să arate totul pe teren. Obiectivul este calificarea la turneul final, iar pentru asta așteptăm iubitorii handbalului juvenil să ne sprijine și să ne onoreze cu prezența în Sala Polivalentă”, a precizat antrenoarea Petronela Naum de la CSS Drobeta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

CSS Drobeta va avea în componență sportivele: Amalia Butaliu, Alexandra Adam, Dalia Fetica, Amelia Cotoroianu, Cătălina Ohima, Cristina Buzatu, Andrada Becheanu, Andra Cupă, Andreea Puica, Roxana Ghiorghiceanu, Maria Giuhat, Alexia Pîrjan, Aylin Badiu. E un turneu echilibrat, cu echipe puternice, însă putem trece în ultima fază a competiției

Evenimentele cu mingea mică vor continua în Sala Polivalentă din Drobeta-Turnu Severin. Săptămâna viitoare se va desfășura, în premieră pentru orașul nostru, turneul final de junioare I. Cele mai valoroase handbaliste din țară, printre care și severinencele Lorena Stoican și Andra Rovența de la CSM București, vor lupta pentru titlul național.

Politica