Noi parteneriate cu vecinii bulgari

Județul Dolj și municipalitatea Lom urmăresc atragerea de fonduri europene nerambursabile prin proiecte comune depuse în cadrul programului de cooperare transfrontalieră Interreg V-A România – Bulgaria.

Principalele coordonate strategice cu privire la aceste proiecte au fost stabilite, joi, în cadrul unei întâlniri ce a avut loc la Consiliul Județean Dolj, între președintele Ion Prioteasa și primarul municipiului Lom, Penka Penkova.

La întâlnirea desfășurată în sala de ședințe a CJ Dolj au mai participat vicepreședintele Cosmin Vasile și consilierul pentru afaceri europene, Ileana Măjină, în timp ce din partea Municipalității Lom a fost prezent și viceprimarul Valentin Evtimov.

Policlinica Buna Vestire Craiova

A fost o discuție benefică din toate punctele de vedere, în cadrul căreia am stabilit prioritățile pe care cele două autorități, Municipalitatea Lom și Consiliul Județean Dolj, le au pe termen scurt și mediu. Trebuie punctat faptul că, pentru următoarele două săptămâni, atât noi, cât și partea bulgară vom avea intens de lucru, întrucât ne propunem să finalizăm documentația necesară pentru a depune împreună un proiect destinat finanțării unor investiții în domeniul infrastructurii rutiere.

Demersul urmează să fie promovat în cadrul Programului de cooperare Interreg V-A, Consiliul Județean urmând să fie lider de proiect, iar valoarea sa totală nu poate depăși pragul de 8 milioane de euro. Astăzi, am stabilit ca această sumă maximă pe care o putem obține să fie împărțită în mod egal. În ceea ce ne privește, am decis să propunem spre finanțare drumul județean care leagă comunele Perișor și Cioroiași”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Cele două părți au stabilit, de principiu, să colaboreze și pentru alte două demersuri comune: unul în domeniul culturii – reabilitarea Casei Memoriale «Elena Farago», celălalt în domeniul gestionării situațiilor de urgență – achiziția de echipamente care să faciliteze intervențiile în locurile greu accesibile, spre exemplu în cazul incendiilor în pădure.
Mă bucur că am reușit să avem această întâlnire cu prietenii noștri de peste Dunăre, o întâlnire care vine la o săptămână după ce am semnat contractul de finanțare pentru un proiect care va fi implementat împreună cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, Municipalitatea Kozlodui și Administrația Districtuală Vratsa și prin intermediul căruia vor fi achiziționate echipamente moderne, în vederea dotării unei săli de operații a Clinicii de cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară.

Iată că parteneriatul nostru cu autorități din Bulgaria continuă în mod fericit, cu noi colaborări în beneficiul comunităților pe care fiecare dintre noi le reprezintă”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Pe de altă parte, în cadrul ședinței de joi a Consiliului Județean, aleșii doljeni au aprobat alocarea sumei de 1.377.000 lei în anul 2017 pentru contribuția Județului Dolj la bugetul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia și pentru contribuția Județului Dolj la bugetul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași.

 

Populare

Recomandări

Shaorma de 37 de kg, la Slatina

Iubitorii de fast-food și în special de shaorma, din...

Finlanda, în continuare ”cea mai fericită țară din lume”. Pe ce loc se află România

Finlanda rămâne, pentru al șaselea an la rând, ”cea...

Olt. Amenzi în regimul produselor de protecție a plantelor și protecția mediului

Weekend-ul trecut polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase...

Slatina. Unitățile de învățământ, dotate cu mobilier și echipamente digitale

După mai multe consultări și culegere de informații privind...