luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova Maxima-Leeds, pe 25 august

Dupã ce în urmã cu douã sãptãmâni s-a reeditat jocul cu FC Kaiserslautern, în august, o parte din legendele Craiovei va da piept cu gruparea engleză.

Meciul din turul doi al Cupei UEFA din stagiunea 1979-1980, vechea denumirea a Europa League, dintre Universitatea Craiova și echipa englezã Leeds United va fi reeditat pe 25 august. Acest joc dintre legendele celor douã cluburi va fi posibil datoritã implicãrii firmei germane de management și marketing SR Sport-Consulting, al cãrei reprezentant în România este fiului fostului mare jucãtor al Craiovei Maxima, Alin Donose.

„Mulțumesc încã odatã colaboratorului meu din Germania, Sorin Radu cel care a fãcut posibilã reeditarea atât a meciului dinaintea Paștelui, cel cu FC Kaiserslautern, cât și cel de peste 4 luni cu Leeds. Este o mare bucurie cã legendele Craiovei fotbalistice nu sunt uitate și vom continua acest gen de manifestãri. Oricum pe plan național am mers în mai toate județele pentru a onora meciuri demonstrative între fostele glorii ale cluburilor din țarã. Sunt convins cã acel eveniment de la Leeds va fi unul de neuitat, ținând cont de faptul cã fotbalul britanic are un loc de cinste în sportul mondial. Am primit cu bucurie aceastã invitație trimisã de filiala din Londra a firmei SR Sport-Consulting și ne dorim sã reeditãm și jocul cu Benfica, pentru a ne aminti de acea dublã de senzație cu portughezii, la care Universitatea a fost la un pas de o mare finalã europeanã”, a declarat Alin Donose.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urmă cu douã sãptãmâni Old-Boys Craiova Maxima, adică asociația sportivã formatã din foste glorii ale Universitãții s-a duelat cu FC Kaiserslautern, delegația craioveanã urmãrind pe viu și un joc al grupãrii germane, care se aflã momentan pe locul 13 în Bundesliga 2. Dintre jucãtorii legendari ai Maximei care au dus acea campanie memorabilã din Cupa UEFA au fost prezenți în Germania, Silviu Lung, Costicã Donose, Nicolae Tilihoi și Aurel Țicleanu, precum și cei care au evoluat la mijlocul anilor 80, este vorba de Emil Sãndoi, Dan Racolța, Marian Bâcu și Mihãițã Stãnescu, cel care este stabilit de mulți ani în Danemarca. Lotul a fost întregit cu fotbaliști ce au jucat la Universitatea în anii 1990 și 2000 cum ar fi Viorel Prunã, Narcis Mohora, Robert Vancea și Marius Sava. Înaintea meciului de la Leeds, Old-Boys Craiova Maxima a fost invitatã sã participle pe 25 iunie 2017, la ora 17 stadionul din Giulești la 125 ani de la înființarea clubului Rapid București, unde vor mai participe pe lângã Rapid, alte douã grupãri din Germania, SC Karlsruhe, și Hertha Berlin, aceste formații fiind adversare ale giuleștenilor în cupele europene.

Politica