vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Deținuții veniți la bursă, mult mai dornici de muncă decât oamenii liberi

La bursa locurilor de muncă organizată zilele trecute și la Mehedinți a participat și un grup de deținuți din penitenciarul Severin. Aceștia din urmă au părut mai interesați de un loc de muncă față de ceilalți participanți care au venit ca să aibă de unde să plece. Pe data de 7 aprilie 2017, în cadrul proiectului „Bursa locurilor de muncă”, un număr de șapte persoane private de libertate care execută pedepse privative de libertate în regim deschis,calificați în meseriile de conducător auto,sudor,mecanic și bucătar au participat la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mehedinți, la Hotelul Continental, din Drobeta Turnu Severin. Cu această ocazie, persoanele participante au avut ocazia să interacţioneze cu angajatorii din judeţul Mehedinți, să se informeze cu privire la piaţa locurilor de muncă şi să identifice oportunităţi de angajare după liberare. Activitatea se înscrie în seria de activităţi destinate îmbunătăţirii şanselor de reintegrare în societate a persoanelor private de libertate, exersarea atitudinilor persoanelor private de libertate în cadrul unor interviuri de angajare, sensibilizarea angajatorilor cu privire la nevoile persoanelor private de libertate şi la perspectivele de ocupare a unui loc de muncă ,promovarea, pe piaţa muncii, a unei categorii de forţă de muncă specială şi conștientizării societăţii civile cu privire la faptul că persoanele aflate în detenţie sunt parte componentă activă a societăţii.

La Mehedinți bursa locurilor de muncă din data de 7 aprilie 2017, a avut loc vineri, ora 10.00, la HOTEL CONTINENTAL (PARC) din Drobeta Turnu Severin, bulevardul Carol I nr. 2. Pentru buna organizare şi desfăşurare a acestei acţiuni au fost întocmite materiale publicitare, invitaţii de participare, chestionare pentru solicitanţii de locuri de muncă şi angajatori, catalogul agenţilor economici participanţi.În vederea depistării unui număr cât mai mare de locuri de muncă, care să acopere o gamă cât mai diversă de meserii din diferite domenii de activitate, şi care să fie oferite tuturor persoanelor care vor participa la acest târg de locuri de muncă, de la inceputul lunii martie 2017 salariaţii AJOFM Mehedinţi au demarat acţiunile de contactare a agenţilor economici şi de invitare a acestora să participe la acest târg de locuri de muncă.

Din cei peste 220 angajatori contactaţi, 58 dintre aceştia si-au confirmat participarea la această bursă, numărul total al locurilor de munca oferite de aceștia au fost de peste 510. O estimare a numărului persoanelor care și-au găsit un loc de muncă la această bursă va fi prezentat de AJOFM Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica