vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mulțescu: “Trebuie să batem Viitorul și Steaua ca să mai avem șanse la titlu”

Fără nicio victorie în play-off în primele trei etape, CSU Craiova pare că nu are puterea necesară în acest sezon să se lupte la titlu, și chiar și un loc pe podium este îndoielnic, la rezultatele avute până acum. Antrenorul Gigi Mulțescu a comentat parcursul echipei din play-off și factorii care au influențat această lipsă de rezultate, aducând în vedere o oboseală a jucătorilor în urma meciurilor jucate des și numeroșii kilometri parcurși în deplasări, mai ales că formația craioveană evoluează pe teren propriu în alte orașe, precum și lotul subțire pe care îl are la dispoziție. “Trecem printr-o perioadă mai grea cauzată de programul încărcat, de accidentările care ne-au subțiat lotul, de deplasările lungi. Trebuie ca în cel mai scurt timp să aducem lotul la un nivel fizic care să ne permită să abordăm jocul în condiții normale. Recuperarea jucătorilor este foarte importantă. Am plătit calificarea în semifinalele Cupei cu oboseala severă ce s-a văzut la meciul cu CFR Cluj. Parte și din vina noastră pentru că programul nu a fost prea bine făcut. Trebuia să rămânem cantonați la Severin și nu să plecăm, dar nu m-am putut impune, fiind euforia atât de mare după ce am eliminat-o pe Dinamo. În ultimele partide echipa a funcționat, ne-am creat faze de poartă, ceea ce înseamnă că nu suntem în criză. Este adevărat, dacă ne raportăm la subțirimea lotului se poate spune asta. Dar avem o pepinieră bună, vom promova jucători de acolo. Eu am fost patru mandate la Sportul Studențesc și pe această strategie s-a mizat și acolo: promovarea jucătorilor crescuți de club. Singura problemă este că la jucătorii tineri apare inconstanța. Dar ei trebuie mobilizați, sprijiniți să-și câștige locul în echipă”, a declarat antrenorul Craiovei în cadrul conferinței de presă de ieri. Craiova vrea să facă uitat eșecul la scor cu CFR Cluj, iar tehnicianul Mulțescu a spus că numai victoriile în următoarele două etape, cu FC Viitorul, joi, și cu Steaua, duminică, pot reface șansele craiovenilor la titlu. “Nu are sens să vă spun cât de important este meciul de joi. Întâlnim liderul campionatului, o echipă formată în majoritate din tineri crescuți la Academia lui Hagi, care joacă de mult timp împreună, iar acum s-au maturizat, au căpătat experiență. Noi trebuie să stăm bine fizic, să abordăm o partitură care să ne permită să luăm punct sau puncte. Dacă batem la Viitorul și Steaua reintrăm în lupta pentru titlu”, a mai afirmat Mulțescu.

Întâlnesc liderul fără Barthe, Popov și Ivan

CSU Craiova va întâlni, joi, de la ora 18.00, în deplasare, liderul campionatului FC Viitorul, iar problemele de lot îi îngreunează și mai mult misiunea. Mulțescu nu se va putea baza la meciul de joi pe Barthe și Popov, ambii accidentați, plus căpitanul

Policlinica Buna Vestire Craiova

Andrei Ivan care a văzut cartonașul roșu în partida cu CFR Cluj. Tehnicianul formației oltene a anunțat că Alexandru Băluță va purta banderola împotriva lui FC Viitorul. “Marea problemă în privința accidentărilor este în compartimentul defensiv, unde nu putem conta pe Barthe și Popov. Totodată, Dumitraș nu este pregătit complet pentru a duce 90 de minute, dar poate reprezenta o soluție în caz de forță majoră. Până la ora jocului încercăm să remediem problemele din apărare care depind de noi. Nu-l vom avea la dispoziție nici pe Ivan în ofensivă, după cartonașul roșu primit în etapa precedentă. Am spus și imediat după meciul de la Pitești că această eliminare reprezintă un duș rece pentru Ivan, mai are până să se maturizeze ca fotbalist. Joi, Alexandru Băluță va purta banderola”, a mai spus antrenorul.

Mateiu: “La final ne dorim să fim cât mai sus”

Alexandru Mateiu a fost și el prezent la conferința de presă ce a prefațat meciul cu FC Viitorul. Jucătorul Craiovei a declarat că își dorește puncte din confruntarea de joi, iar după ce se va trage linie în play-off echipa să fie cât mai sus în clasament. “Suntem conștienți că va fi un meci greu la Constanța. Întâlnim o echipă bună, care pasează foarte bine. Dar și noi suntem motivați și vom da totul pentru a lua punct sau puncte din această deplasare. De altfel, fiecare meci îl vom juca la victorie. Presiune mare a fost la meciul cu Mediaș. Acum jucăm fotbalul din plăcere. Dornici să acumulăm puncte din fiecare meci. Mai sunt șapte jocuri în care se poate întâmpla orice. Le vom lua pas cu pas, iar la final ne dorim să fim cât mai sus”, a spus Mateiu. Puștiul Jovan Markovic, care și-a făcut debutul în prima ligă la CSU Craiova într-un meci oficial în fața lui CFR Cluj, speră la o victorie în partida de joi. Dorința sa cea mare este însă să câștige Cupa României cu echipa din Bănie. “Ne propunem să revenim în Bănie cu cele trei puncte. Pentru asta ne vom bate pentru fiecare minge. Am primit multe mesaje de felicitare după debutul meu în prima ligă, prietenii, colegii de la juniori m-au încurajat. Ne vom bate și la campionat, dar cel mai mult îmi doresc să iau Cupa României la primul meu sezon”, a declarat Markovic.

REZULTATE ETAPA A III-A PLAY-OFF

Sâmbătă, 1 aprilie

CSU Craiova – CFR Cluj         1-4

Duminică, 2 aprilie

FCSB – Dinamo București       2-1

Luni, 3 aprilie

Astra Giurgiu – FC Viitorul     1-2

 

PROGRAM ETAPA A IV-A

Miercuri, 5 aprilie

Dinamo București – CFR Cluj ora 21.00

Joi, 6 aprilie

FC Viitorul – CSU Craiova     ora 18.00

FCSB – Astra Giurgiu    ora 20.30

 

REZULTATE ETAPA A III-A PLAY-OUT

Vineri, 31 martie

Concordia Chiajna – Pandurii Târgu Jiu     0-1

FC Botoșani – ASA Târgu Mureș      2-0

Sâmbătă, 1 aprilie

CSM Poli Iași – Poli Timișoara          1-0

Duminică, 2 aprilie

FC Voluntari – Gaz Metan Mediaș    2-2

 

PROGRAM ETAPA A IV-A

Marți, 4 aprilie

ASA Târgu Mureș – Pandurii Târgu Jiu      ora 18.00

Poli Timișoara – Concordia     ora 20.30

Miercuri, 5 aprilie

FC Botoșani – FC Voluntari    ora 16.00

Gaz Metan Mediaș – Poli Iași   ora 18.30

 

CLASAMENT PLAY-OFF

  1. FC Viitorul 3 2        1        0        5-2    33
  2. FCSB 3 2        0        1        5-4    30
  3. CFR 1907 Cluj 3 2 0        1        7-5    28
  4. CSU Craiova 3 0        2        1        1-4    24
  5. Dinamo București 3 0        2        1        1-2    23
  6. Astra Giurgiu 3 0        1        2        3-5    23

 

CLASAMENT PLAY-OUT

  1. Gaz Metan Mediaș 3 1        2        0        4-2    25
  2. Poli Iași 3 2        1        0        4-1    22
  3. FC Botoșani 3 1        1        1        3-2    20
  4. FC Voluntari 3 0        2        1        3-4    17
  5. Pandurii Tg. Jiu 3 1        2        0        2-1    15
  6. Poli Timișoara 3 2        0        1        3-2    13
  7. Concordia 3 0        0        3        2-6    13
  8. ASA Târgu Mureș 3 1        0        2        2-5    9

Politica